Zaten sorun driver kaynaklı demedim ki...
Yok siz dediğiniz için demiyorum Recep Bey başka forumlarda okuduydum da.
RAM'lerim neden
2133MHz olarak yazıyor. Yani bu 2133'e kadar mı destekliyor demek yoksa işte normal hızı bu ama sen bunu azaltabilir / artırabilirsin anlamına mı geliyor?
Bu arada birazdan
OCCT testi yapacağım,
MSI Afterburner ile Shadow of War'da 15 dk oynadım ekran kartım 64 derece oldu en fazla baktım artmıyor çıktım, işlemcim de 52 dereceyi geçmedi bazen 51 oldu o kadar.
Not: 3D forumunda birisi şunu yapmış düzelmiş. RAM'lerini 3000MHz kullanıyormuş ve ekranı aynı benimki gibi gidiyormuş, frekansı OC halinden normal haline çektim düzeldi diyor. Ben de o yüzden OCCT testinden sonra ilk bir 2933MHz'de deneyeceğim Render'ı, tabii ki bu testi geçerse, sonrasında bir tık bir tık RAM frekansını düşürerek render almayı deneyeceğim. Yani bu bağlamda programın yüksek RAM frekansını desteklememe ya da akıl yürütemediğim bir nedenden dolayı RAM'lerden ötürü ekranımı kapatma olasılığı var mı sizler daha iyi biliyorsunuz. Başıma gelen RAM'lik bir olay olma olasılığı yüksek midir?
İki testi de gerçekleştirdim ekranda kapanma olmadı fakat şöyle bir not düşmek isterim. Menüdeki
Power testini yapayım dedim, ekran kartımı seçtim başlattım ve aradan 10 saniye ya geçti ya geçmedi işlemci
150 Watt çekmeye başladı,
95°ye çıktı, baktım 97°'ye doğru yavaş yavaş çıkıyor ben de dayanamadım testi durdurdum bir şey olur diye. Bu noktada bir aksilik mi var yoksa ilerlemesi gereken durum böyle miydi hiç emin değilim açıkçası. Ayriyeten her ne kadar ekran kapanmamış olsa da test raporu olması gerektiği gibi mi?
Saygılarımla
Render alırken bakayım dedim işlemci bayağı güç harcıyor ve muhtemelen de bu
95, hatta
100'lere kadar fırlayacak. Bu anormal dereceleri azaltmanın bir yolu var mıdır acaba? Kasanın üstüne fan alıp taksam düzelir mi veyahut macununu mu iyi süremediler diyeceğim ama zaten sürülü çıkıyor kutudan ve Vatan Bilgisayar'daki kasayı toplayan kişilerin saçma bir şey yapacaklarını düşünmüyorum şahsen.
Sanırım sıvı soğutucu şart.