Render amaçlı kurulan bilgisayarlardaki yapılan hatalar

İyi geceler arkadaşlar, render bilgisayarı dendiğinde direkt CPU ve RAM çok yükleniliyor nedense. :)
örnek olarak 3090 gibi kart almak yerine 3080 alıp işlemciyi yükseltme yapılıyor. Veya depolama birimlerinde düşük kaliteye kaçmak gibi.
Bu ön yargıyı kırmak üzere bu makaleyi yazıyorum. :)
render esnasında görev yöneticisinin ekran resmi:

1629752029193.png

Ekran görüntüsü 2021-08-23 234108.png

Render bittikten sonra kaydetme süreci.

1629751864825.png

Fotoğraflarda görüldüğü üzere CPU neredeyse yük altında değil.
encoding işleminde en çok yük altına giren parçalar.
1.GPU
2.RAM
3.SSD
4.CPU

Sırala bu şekilde arkadaşlar, CPU yük altına giriyor mu? Giriyor evet ama ana yükü GPU üstlenmekte.
Bu sebeple ekran kartından kısıp CPU aşırı fazla üst segment almaya gerek yok. :)
örnek: Bir kullanıcı 3090 almayıp CPU 5900X'ten 5950X alıp RTX 3080 almış render için, konun asıl açılma sebebidir, bu forumdan değil arkadaş :)
ekleme: Görev yöneticisinde CPU %100 kullanılıyor gözüküyor, klasik Windows hatası.

Son düzenleyen: Moderatör:

Lenovo fena durmuyor özellik olarak ama ben öyle çok laptop kullanıcısı olmadım.
Aldığım laptopda MacBook Pro oldu render yaptım gayete güzel performans sergiledi. (FCPX kullandım.)
Ama oyuncu bilgisayarında ekran renk oranına önem vermiyor, sadece Hz yükleniyorlar. Creator gibi üretici amaçlı yapılmış bir bilgisayar alırsan daha iyi olur diye düşünüyorum.
Örnek olarak: ASUS proart serisi, MSI creator gibi.
Bu laptopa denk geldim sizin bütçede 15.000₺ bandında gibi bi bakın derim.

Lenovo fena durmuyor özellik olarak ama ben öyle çok laptop kullanıcısı olmadım.
Aldığım laptopda MacBook Pro oldu render yaptım gayete güzel performans sergiledi. (FCPX kullandım.)
Ama oyuncu bilgisayarında ekran renk oranına önem vermiyor, sadece Hz yükleniyorlar. Creator gibi üretici amaçlı yapılmış bir bilgisayar alırsan daha iyi olur diye düşünüyorum.
Örnek olarak: ASUS proart serisi, MSI creator gibi.
Bu laptopa denk geldim sizin bütçede 15.000₺ bandında gibi bi bakın derim.
Çok teşekkür ederim hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı