Render amaçlı sistem

Makaleler
25
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Arkadaşlar vatan odeobanktan kredi başvurusu yaptım, bugün yarın açıklanır, hafta sonu gidip alacağım sistemi. Fakat ikilemde kalıyorum, duygusal davranıyorum ve cidden işin içinden çıkamadım.

Sistem şöyle

Core i7 4930K Soket 2011 3.4GHz 12MB Önbellek İşlemci
Rampage IV Black Edition X79 Soket 2011 DDR3 2800MHz(O.C.)SATA3.0USB3.0 Anakart
16GB (2x8GB) Dominator&Platinum DDR3 2400MHz CL10 Dual Channel Ram
GTX TITAN BLACK GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı

250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
Hydro Serisi™ H100i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
CX SERİSİ 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI
OBSİDİAN SERİSİ™ 750D FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA
DLM-500 GAMING MOUSE
Tt eSPORTS Challenger Pro Oyuncu Klavyesi Türkçe

Bu fiyata amd'li sistem alırsam iki tane titan black takabilirim ve animasyon ve render'da müthiş bir zaman kazanırım. Fakat amd almak istemiyorum. İşlemci ile render almayacağım halde iyi bir işlemci istiyorum ve o anakartla ikisini birlikte kasamın içinde görmek istiyorum.

Fakat iki tane titan black'te o kadar cazip ki, bir türlü karar veremiyorum. Ayrıca bir dahaki yaza bir tane daha titan alcam, işte orda ip kopuyo. 3 tane titan daha da cazip geliyor. Ama intel'den de asla vazgeçmem gibi kafam çok karışık.

Oyun oynamacayağım için sli performansına göre yorum yapmayın. Çünkü kullandığım render motorları için kartı slota takmak yeterli sli istemiyor, kendi donanım arabimi ile kullanıyor ekran kartını ve performans lineer artıyor.

Ayrıca bu parçaları kullanmış tecrübe edinmiş olanlar varsa onlarında fikirlerini edinmek isterim.

O parçaları değil de şuan iş yerinde kullandığım pc de ;
Asus P9X79 , İ7 3930K , Quadro FX1800 var. Gayette iyi. Render de hızlı alıyor. Sadece ekran kartı düşük biraz.
Demem o ki işini her türlü görür bence.

O parçaları değil de şuan iş yerinde kullandığım pc de ;
Asus P9X79 , İ7 3930K , Quadro FX1800 var. Gayette iyi. Render de hızlı alıyor. Sadece ekran kartı düşük biraz.
Demem o ki işini her türlü görür bence.

3ds max'te vray ile mi render alıyorsunuz ?

Autodesk Maya'da Mental Ray'de alıyoruz.
Sanırım CPU render alıyorsunuz, quadro'nuz çizim yaparken işe yarıyor sadece, render performansı işlemciden dolayı iyi. Tabii anakart ve ram yüzünden de iyi. Ram yetmediğinde sayfa dosyası kullandığı içinde SSD yüzünden iyi.

Aslında ben renderden pek anlamıyorum. 3D animatörüm ancak kullandığım pcde de render alınıyor. Oradan biliyorum.

Tam adamına denk geldim. Ben animasyona yeni başlayacağım, mimari sunum hazırlamak amacıyla. Kullandığınız programları öğrenebilir miyim ve dakikasını hangi kalitede ne kadar sürede alıyorsunuz.

Yazdığın sistem gayet güzel. Anakartı P9X79 Pro yapabilirsin. Artan parayı da daha iyi bir güç kaynağına yatırmalısın. Render alacağın için PC uzun süre açık kalacaktır.
SILENT PRO GOLD 80PLUS 800W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

Güç kaynağını hiç düşünmedim bile, 12 volttan ihtiyacımı karşılayacak makul seviyede bir psu ekleyip geçtim. Büyük ihtimalle değiştireceğim güç kaynağını.

Autodeks Maya programını kullanıyorum animasyon için.
Ben mimari çalışmıyorum. Çizgi film yapıyoruz.Size link göndereyim. Yakında TRT Çocuk'ta yayınlanacak olan projemizin görüntü kalitesine oradan bakabilirsiniz. Dediğim gibi renderden pek anlamıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı