Render anında kullanım değerleri

paix10

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı, Hareketli Grafik Tasarımcısı
Öncelikle merhabalar. After Effects dosyasını Media encoder üzerinden render alırken son zamanlarda yavaşlama sezmeye başladım. Kullanım değerlerine baktığımda ne RAM'i, ne GPU'yu ne de CPU'yu tam olarak kullanmadığını gördüm (önceden hiç kontrol etmemiştim önceden de durum aynı olabilir). Sizce bu değerler normal mi?

Bu arada sistemim, RTX 2080 ekran kartı, 16 GB 3200MHz RAM, Ryzen 3700X işlemci ve 1TB M.2 SSD.
Fikri olan yok mu?
Öncelikle merhabalar. After Effects dosyasını Media encoder üzerinden render alırken son zamanlarda yavaşlama sezmeye başladım. Kullanım değerlerine baktığımda ne RAM'i, ne GPU'yu ne de CPU'yu tam olarak kullanmadığını gördüm (önceden hiç kontrol etmemiştim önceden de durum aynı olabilir). Sizce bu değerler normal mi?

Bu arada sistemim, RTX 2080 ekran kartı, 16 GB 3200MHz RAM, Ryzen 3700X işlemci ve 1TB M.2 SSD.
Fikri olan yok mu?
Fikri olan yok mu?

Dosya Ekleri

• render_kullanım.png
    render_kullanım.png
    135,6 KB · Görüntüleme: 178
Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İkisini de deneyebilirsiniz önce 2 dakikalığı deneyin.

İkisini de deneyebilirsiniz önce 2 dakikalığı deneyin.

Hocam teşekkürler yardımınız için fakat ben bu ayarları önceden yapmıştım. Benim sormak istediğim soru render alırken kaynakları bu kadar az kullanması normal mi? Render yaklaşık 9 dakika sürdü ve render boyunca kullanım değerleri %60'ı hiç geçmedi.

Hocam teşekkürler yardımınız için fakat ben bu ayarları önceden yapmıştım. Benim sormak istediğim soru render alırken kaynakları bu kadar az kullanması normal mi? Render yaklaşık 9 dakika sürdü ve render boyunca kullanım değerleri %60'ı hiç geçmedi.
Ben de anlamadım o sistem özelliklerini yazdığım laptopta tam güç alıyor işlemciden ancak masaüstünde en fazla %90 CPU kullanıyor. Nedenini anlamış değilim.

%90 CPU kullansa öpüp başıma koyucam ama görselde ki gibi GPU ve RAM'i maksimum %60 a kadar kullanıyor, işlemciyi ise %20-%30 arası kullanıyor. Birde After Effects i kapatıp tekrar render alıcam (After'ın içinde ki kaynak kullanım ve kısıtlama ayarlarından dolayı) sonuçları yazarım.
Sonuç aynı.
%90 CPU kullansa öpüp başıma koyucam ama görselde ki gibi GPU ve RAM'i maksimum %60 a kadar kullanıyor, işlemciyi ise %20-%30 arası kullanıyor. Birde After Effects i kapatıp tekrar render alıcam (After'ın içinde ki kaynak kullanım ve kısıtlama ayarlarından dolayı) sonuçları yazarım.
Sonuç aynı.

Render kaynağı GPU idi şimdi CPU ya çevirip tekrar render aldım. Malesef sonuç gene aynı.
CPU Sanallaştırma kapalıymış bende onu açıp tekrar bi denemem oldu. CPU kullanımı sürekli olmasa da ara ara %25 %30 arasına geliyor. Sanallaştırma kapalıyken 20 21 arası geziyordu. Etkili olduğu söylenemez.
Sonuç aynı.

Render kaynağı GPU idi şimdi CPU ya çevirip tekrar render aldım. Malesef sonuç gene aynı.
CPU Sanallaştırma kapalıymış bende onu açıp tekrar bi denemem oldu. CPU kullanımı sürekli olmasa da ara ara %25 %30 arasına geliyor. Sanallaştırma kapalıyken 20 21 arası geziyordu. Etkili olduğu söylenemez.

Farklı bir kaç dosyayla da denemem oldu. Bazılarında CPU kullanımı %50'lere çıktı fakat RAM (~%50) ve GPU (~%1) kullanımlarında değişiklik olmadı.

Son düzenleme:
Korsan kullanıyorsanız tam performans beklemeyin bu arada.
Render profilleri içerisinde multi render özelliğini etkinleştirmeyi deneyin. Her sahne bunu desteklemiyor. GPU efektleri olmayan kompozisyonların GPU kullanmasını beklemeyin.

Hocam daha dun after effects cc19 dan yaptigim projeyi media encoder da renderlemeyi baslattigimda %100 kullanmisti. Boyle seylere takintili oldugumdan dolayi bakiyorum. Yani sizdeki cok anormal bir durum. Aklima direk acaba guc ve uyku ayarlarinda gelistirici kisminda olan performansa almamis olabileceginiz geldi. Birde size bir oneride bulunayim; ryzen guc ayarlari mi ne oyle bir sey vardi onu kurup guc ve uyku ayarlarindan onu secerseniz bir tik daha iyi render aliyorsunuz. Cinema 4d de test ettim. Aklima gelenler bunlar. Umarım isinize yarar. Sizin yasadiginiz sey cok garip.

Birde simdi aklima geldi hizli baslatmayi kapatin ne olur ne olmaz. Cunku o acikken islemcim cok garip davraniyordu. Belki bende yasanan bir seydi ama yine de soyleyeyim dedim
Sonuç aynı.

Farklı bir kaç dosyayla da denemem oldu. Bazılarında CPU kullanımı %50'lere çıktı fakat RAM (~%50) ve GPU (~%1) kullanımlarında değişiklik olmadı.

Hocam rica etsem gorev yoneticisinde performansa gelip fotografini cekip atabilir misiniz? Eger dusundugum seyse cozumu soyleyecegim

Korsan kullanıyorsanız tam performans beklemeyin bu arada.
Render profilleri içerisinde multi render özelliğini etkinleştirmeyi deneyin. Her sahne bunu desteklemiyor. GPU efektleri olmayan kompozisyonların GPU kullanmasını beklemeyin.
Alakası yok bendeki crackli ama laltopumda %90, masaüstümde %100 kullanıyor. Sistemdeki her bileşen after effects listesinde yok ve dolayısıyla bazı işlemci ve GPU'ları tam güç kullanamıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı