Render için 3.000₺ ekran kartı önerisi

erkamacar

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. İşim gereği render amaçlı bilgisayar toplayacağım lakin şu an sadece ekran kartı alabilirim. Yavaş yavaş değer bileşenleri de alacağım. 3.000₺ bütçeyi ekran kartına ayırdım.

Bu kartı render için tavsiye eder misiniz?

Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 2060 OC 6 GB 192Bit GDDR6 (DX12) PCI-e 3.0 ekran kartı (GV-N2060OC-6GD)
Gigabyte Nvidia GeForce RTX 2060 OC 6GB 192Bit GDDR6 (DX12) Fiyatı

Son düzenleyen: Moderatör:
Render alırken RTX kartların avantajlarından yararlanmayacaksanız bu seviyedeki RX5600XT daha uygun, üst seviyeye çıkarım diyorsanız da indirim kovalayıp RX5700 tercih edebilirsiniz.
Evet hocam kartı oyun amaçlı kullanmayacağım. Ayrıca bir detay eklemeyi unuttum. 2K monitörüm var. Belki ileride 4K’ya geçerim. Ama şöyle düşünsek 2K-4K uzun ömürlü render için yeterli midir, bu 5600XT-5700?

3.000₺’ye bu 5700’ü tavsiye eder misiniz? 3.500’e 5700XT modelini de gördüm aradaki 500₺ farka değer bir performans artışı olur mu hocam?

Sapphire Pulse AMD Radeon RX 5700 8GB 256Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 4.0 Ekran Kartı 11294-01-20G
Sapphire Pulse AMD Radeon RX 5700 8GB 256Bit GDDR6 DX(12) Fiyatı

Son düzenleme:
Sapphire Radeon RX 5700 Pulse
Burada sıcaklıkları var, fikir edinmek açısından da bu videoyu izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3.000₺’ye bu 5700’ü tavsiye eder misiniz?

Ben öneriyorum.
3.500’e 5700XT modelini de gördüm aradaki 500₺ farka değer bir performans artışı olur mu hocam?
İncehesap'ta bu cuma üç fanlı Nitro+ modeli de 3400 liraydı. :)
Birisi 2060Super'e rakip, diğeri 2070Super'e rakip. Fikir edinmek açısından da bu testleri okuyabilirsiniz.
Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse Review
İki inceleme de bir sayfa değil, okurken gitmek istediğiniz yere gitmeyi unutmayın.

Burada sıcaklıkları var, fikir edinmek açısından da bu videoyu izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben öneriyorum.

İncehesap'ta bu cuma üç fanlı Nitro+ modeli de 3400 liraydı. :)
Birisi 2060Super'e rakip, diğeri 2070Super'e rakip. Fikir edinmek açısından da bu testleri okuyabilirsiniz.
Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse Review
İki inceleme de bir sayfa değil, okurken gitmek istediğiniz yere gitmeyi unutmayın.

Hocam bu sıcaklıklar normal gibi geldi bana, siz ne diyorsunuz? Birde 5700XT, 2070S dengi yorumlarını çok gördüm lakin render karşılaştırmasına bakayım dedim, açık ara süre olarak 2070S' nin önde olmasının sebebi nedir?

İlgili video:

Videoyu izlemedim ama oyunlarda 5700XT ile 2070S benzer performans veriyorlar.
Renderda öne geçme sebebi muhtemelen CUDA ve Tensor çekirdeklerini kullanabilen programlardır. Kullanacağınız programlara ve bütçeye göre tercih yapabilirsiniz.

Videoyu izlemedim ama oyunlarda 5700XT ile 2070S benzer performans veriyorlar.
Renderda öne geçme sebebi muhtemelen CUDA ve Tensor çekirdeklerini kullanabilen programlardır. Kullanacağınız programlara ve bütçeye göre tercih yapabilirsiniz.
İsin asli 1660Ti bakıyorduk hocam 2.800-3.000₺ bandında, hocamız 5700XT ve türevlerini söyleyince doğal olarak bu modellere yöneldik. 2070S dengi denince renderde bu kadar süre farki olmasını açıkçası beklemiyordum. 😄 Render işlemi icin kullanacak kart icin sizin düşüncenizi de rica edebilir miyim? Siz 3.000₺’ye hangi kartı tavsiye edersiniz? Cok büyük fark olacak ise +3.000₺’de olabilir sayın hocam.

İsin asli 1660Ti bakıyorduk hocam 2.800-3.000₺ bandında, hocamız 5700XT ve türevlerini söyleyince doğal olarak bu modellere yöneldik. 2070S dengi denince renderde bu kadar süre farki olmasını açıkçası beklemiyordum. 😄 Render işlemi icin kullanacak kart icin sizin düşüncenizi de rica edebilir miyim? Siz 3.000₺’ye hangi kartı tavsiye edersiniz? Cok büyük fark olacak ise +3.000₺’de olabilir sayın hocam.
2. Elde bunlardan çok daha iyi iş görebilecek bir quadro alabilirsiniz amaç oyun değilse. Çok daha fazla işinizi görecektir render içinde gtx ler arasında en iyi performans vereceklerde titanın yontulmuş versiyonları örneğin gtx690 çok iyi render alan bir karttı zamanında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı