Render için Dual Xeon vs Ryzen ve Intel

iamtrippingballs

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Adobe After Effects, Adobe Illustrator, Photoshop, EDIUS ve AutoCAD programlarını aktif olarak kullanmak için PC toplama işine giriştim. İlk defa PC toplayacağım. Sadece iş amaçlı kullanacağım, oyun oynanmayacak hiçbir şekilde. İkinci el çok uygun fiyatlara dual Xeon PC'ler var piyasada, 12+ çekirdekli ve 24+ GB RAM'li. Sürekli render yapacağımdan fiyat, özellik bakımından mantıklı geliyor. Şu an kullanan veya daha önce kullanmış arkadaşlar yorumlarını paylaşabilirlerse sevinirim.
İkinci el almak yerine kendim de toplayabilirim diye düşünüyorum. Ryzen 1600 + 350 serisi anakart + 16 GB RAM + 1030 veya 1050 GPU + 128 GB SSD + 1 TB SATA + Kasa + PSU sistem toplamaya yetecek kadar bir bütçem var. (3500 TL)
Sizce dual Xeon mu yoksa yeni nesil Ryzen veya Intel toplamam daha mantıklı olur? Artıları eksileri neler? Render için hangisi daha doğru bir seçim?
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...anavari-24-cekirdek-24-gb-ram-499344002/detay

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil Xeon.
@fryzen kesinlikle hayır!
O fiyata aldığınız Dual Xeon'lardan alacağınız passmark değerleri R5 1600X'i geç(e)meyecektir. TDP değerlerinden ve sistemin yükseltilemiyor olmasından bahsetmiyorum bile.
Yeni nesil Xeon'lar ise bu bütçe ile alınmaz. Alacabileceğiniz işlemci E3-1220 v6 veya 1225 v6 olacaktır. R5 1600'den daha pahalı olmasına rağmen 3'te 2'si kadar ancak passmark skoru sağlamakta.

Ancak ben R5 serisi önermem. Render için alacaksanız eğer R7 1700 ve üzeri işlemcileri tercih etmelisiniz.

Dual Xeon vs Ryzen farkının daha iyi anlaşılması açısından bu video'yu da bırakayım;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Xeon E5 2670, çıktığında 2000$'a satılan, üst düzey Xeon işlemcilerdendir. 12K passmark değeri mevcut. Uygun bütçeli Dual Xeon sistemdeki işlemcinin E5-2670'den daha iyi bir işlemci olacağını hiç zannetmiyorum. Bu yüzden tavsiye etmem.

Dikkat ettiyseniz 12 çekirdekli Xeon denmiş ve ben de mesajımda yeni nesil dedim. Okuyun ona göre eleştiri yapın. 12 çekirdekli yeni nesil iki Xeon'un da çoklu çekirdekte R5 1600X'i geçemeyeceğini söylemek gülünçtür.

Arkadaş 2. el Dual Xeon PC'lerden bahsetmiş ve maksimum 3500TL fiyat biçmiş. 3500TL'ye yeni nesil Xeon'lardan 2 tane işlemciyi bile alamazsınız ki Dual destekli anakart, ram ve yanında ekran kartını da versinler..
Mesajımda dikkat ederseniz, bu fiyata alabileceğiniz bir Dual Xeon sistemden bahsettim. Tıpkı arkadaşın ilk mesajda sorduğu gibi. 2. olarak da 3500TL bandında toplayabileceğiniz yeni nesil bir Xeon sistemin size vereceği performanstan ve bunun Ryzen'lar ile kıyaslamasından bahsettim. Bu da size olan yanıtımdı.

Benim mesajımı okumadan nasıl yanıt verdiniz? Yeni nesil ve 12 çekirdekli bir Xeon denmiş. O paraya alınabileceğini ben de sanmam. Ama alınabiliyorsa her Ryzen'i geçecektir.

Dual Xeon yapmak için en düşük E5-2XXX serisi bir işlemci kullanmak gerek ki, yeni nesilden olduğu sürece Ryzen'ı geçtim Threadripper ile yarışan performanslar sergileyeceklerdir. Ancak 12+ çekirdek, 24+GB ram, ve en önemlisi de Dual destekli anakarttan bahsediyoruz. Yeni nesil olmasını geçtim, DDR2 sistem bile olabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı