Render için iki ekran kartı kullanılır mı?

Bütçe
20.000

Mimar20

Hectopat
Render için 1 adet 3080 almak mı daha mantıklı 2 adet 3060 almak mı? Bir faydası oluyor mu 2 adet ekran kartını bir arada kullanmanın?

Dosya Ekleri

• 1649169017643.png
    1649169017643.png
    946,7 KB · Görüntüleme: 122
Konuyu biraz araştırdım iki ekran kartı kullanmak için -en azından render için- SLI'ya da NVLink bağlantısına gerek yokmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da referans video
Ama şöyle bir sorun var iki ekran kartlı sistemlerde, performans ikiye katlanmıyormuş. Tek ekran kartlı sisteme göre ortalama %50 civarı artış sağlanıyormuş.
Benim düşüncem sadece %50 performans artışı için iki katı masraf, iki katı güç artışı ve ekstra sistem ısınmasına gerek yok.

Konuyu biraz araştırdım iki ekran kartı kullanmak için -en azından render için- SLI'ya da NVLink bağlantısına gerek yokmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da referans video
Ama şöyle bir sorun var iki ekran kartlı sistemlerde, performans ikiye katlanmıyormuş. Tek ekran kartlı sisteme göre ortalama %50 civarı artış sağlanıyormuş.
Benim düşüncem sadece %50 performans artışı için iki katı masraf, iki katı güç artışı ve ekstra sistem ısınmasına gerek yok.

Şöyle söyleyeyim aslında ben 3080 almayı düşünüyorum fakat 2 adet 3060 da alacağım performans 3080 den daha iyi gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı