Render için laptop mu? Masaüstü mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SMOKEALOT

Hectopat
Katılım
6 Eylül 2013
Mesajlar
175
After Effect, photoshop vs. gibi programları kullanacağız. Sunum şeklinde yapılan derslerin konusu, kurumun adı vs. sunum esnasında videonun içinde dönecek. Bunun için laptop mu almalıyız masaüstü mü? Sebebleriyle açıklarsanız bizde başkalarına ikna edici tavsiye edebiliriz, teşekkürler.
 
Masaüstü her zaman laptop dan performanslıdır.
 
Performans haricinde bilmem gereken başka birşey var mı ? Mesela bir kaç sene sonra laptopta bu tarz işlemler problem çıkartabilir mi ? Taşınabilir olması avantaj ancak laptobu sürekli taşımanında dezavantajları yok mudur ?
 
Masaüstü bilgisayar performansı ile laptop performansı kıyaslanamaz, zira birisi kocaman bir alana sahipken, öbürü dar bir dikdörtgen alana sahip.

Render alırken düşük sıcaklık, işlemci performansı, kısa sürede tamamlama gibi işlemler göz önüne alınmalıdır.

@Oğuzhan Yıldırım, yardımcı olacak size.
 
Taşınabilirlik çok önemliyse güzel bir dizüstü alın. Eğer değilse aynı fiyata daha fazla performans için masaüstü seçin. nVidia ekran kartı ve en az 16 ram ve SSD almanız size kolaylık sağlar.

AE'de ne boyutta işlem yapacağınızı bilmiyorum fakat ciddi işler yapacaksanız masaüstü sistem kurmalısınız. 4790K + 16 GB Ram gibi başlayabiliriz toplamaya. Tabii bütçeyi bilmiyorum, ona göre karar verilecek.
 
Şimdilik sadece ilk mesajımda söylediğim işlemler yapılacak. Taşınabilirliliğin avantajı şu bazı zamanlar makineyle yapılan aktiviteler hdmı kablosu ile yansıtma yapılacak. Ancak bu elimizdeki laptobta bazen kasma yapıyor. Koşulsuz masaüstü almanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Ancak kurum adına alınacağı için sebebleriyle açıklama yapmam gerekiyor.
 
Mini-ITX düşünsek de oradan oraya götüre götüre yazık olacak yavrucağa. :)
 
Mini- Itx ? Bu ara dediğiniz gibi laptobu sürekli taşımanın ne gibi dezavantajları olur ?
 
Laptopu sürekli taşımanın bir zararı olmaz fakat ciddi işler yapacaksan masaüstünden başka çare yok diyebilirim.

Mini-ITX: Kutu gibi bir kasa içerisinde masaüstü bileşenleri demek :)

main.jpg
 
Peki laptob almayı varsayarsak atıyorum msi ge60 2pc düşünülüyor. Randımanlı bi şekilde kaç sene bizi götürür.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı