Render için laptop önerisi

Scorpionsfr

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bir sonraki Hepsiburada indiriminde kesin olarak laptop alacağım. Sistemi çok yoran teknik çizim ve tasarım programları çalıştırıp render aldığım için kaliteli bir şey almak istiyorum ancak çok ama çok kararsız kaldım. Sizlere hangi modelleri düşündüğümü ve markalara göre eksi-artı yönlerini söyleyeceğim. Bana akıl verebilir misiniz acaba, gerçekten karar veremiyorum.
Öncelikle MSI'da 2 adet model var aklımda. Hepsiburada indiriminde bunlar ciddi derecede ucuzluyor.

MSI GE75 Raider 8SG-274TR Intel Core i7 8750H 16GB 1TB + Fiyatı

İlk model ile ilgili endişelerim double channel çalışmadığı için bellek almam gerektiği (Belleğin değerlerini birebir aynı alsam bile bazen double channel çalışmadığını söyleyenler var) İkincisi ise 9. Nesil değil de 8. Nesil işlemci kullanmış olması.
İkinci modelle ilgili ise olumsuz düşüncem ise fiyatı, arada 1500 TL fark varken 2080'li modeli almak teoride daha iyi geliyor ancak üstteki modele RAM eklemesi yapmam gerektiği kesin.

Şimdi MSI ile ilgili Olumsuz düşünceleri belirteyim(Bu iki laptop için gerekli videoları izleyip araştırmaları yaptıktan sonraki yorumlarım. Diğer modeller hakıkında değildir):
  • Menteşe kırılma sorunu.
  • İşlemci sıcaklığının 97 dereceleri görmesi -ki sanırım menteşe bu yüzden kırılıyor.
  • Yetkili servis olan Servis Point hakkında sıkça karşıma çıkan olumsuz yorumlar.
Eğer MSI alırsam hem macun yenilemesi yapmam gerekiyor (200 TL masraf) hem de undervolt yapmam gerekmekte ve ben 15.000 TL verdikten sonra bunlarla uğraşmanın açıkçası saçma olduğunu düşünüyorum.

+Özellikle hafıza anlamında fazladan PCI Ex. SSD slotu çok cazip.

Şimdi gelelim ASUS modellerine:

Öncelikle ASUS'la ilgili şu yorumları yapacağım. Ben yaklaşık 9 yıldır ASUS ürünleri kullandım ve çok memnun kaldım, gerek ürün kalitesi gerekse servis hizmetlerinden. Şu anda bu mesajı paylaştığım laptop bile ASUS'un 6 yıllık laptobu ve daha içini bile açmadım. O yüzden markaya karşı sempatim var. Yukarıdaki 2 modelle ilgili de genel sorun şu, 2060 kartına sahipler. ASUS maalesef henüz 2070'li Scar serilerini (Ne Scar II ne Scar III) piyasaya getirmedi. Bu iki modeli aldığım takdirde yine kesinlikle RAM eklemesi yapmam gerekecek (Dual channel için) ayrıca ilk model için 1TB'lık SATA SSD almam gerekecek. (NVMe SSD slotu yok çünkü) ve ayrıca iki model de 8. Nesil işlemci içermekte.

Bu iki ürünün artı ve eksileri:
  • +İkisinin de Benchmark testlerine baktığımda hem puan olarak başarılı özellikle sıcaklık değerlerinde MSI'a göre çok çok daha iyi.
  • +İnternette uzun araştırlamalar sonucu kronik sorununu bulamadım
  • -Donanımlara göre yüksek fiyat.

Ve son olarak da Monster marka laptoplara bakıyorum.
Kendi konfigürasyonumu sağladığımda 14.200 TL'ye mal olmakta. Monster'la ilgili olumlu olumsuz çok yorum var ancak ben yine de yazayım
  • +Son nesil işlemci kullanıyor olması
  • +Termal değerleri beklentimin de üstünde (aynı modele sahip arkadaşım var)
  • +Servis kalitesini baya övüyorlar
  • -Bazı serilerde malzeme kalitesinin kötülüğünden dert yanan çok, istediim model yeni olduğu için gerekli veriyi toplayamadım.

Arkadaşlar bu uzun ve düzensiz yazım için özür dilerim. Bütçemin en üst sınırı 16.500 TL (Bunun içinde yaklaşık 2 Yıl içinde yapacağım yükseltme masrafları dahil) ve bu bütçeye göre siz olsanız ne yapardınız;
  1. Termal macun+Undervolt+RAM alıp (900 TL) daha verip 8. Nesil işlemcili 2080'li MSI modelini mi almak (Maximum bütçeyi kullanmış oluyorum, 2 yıl kadar herhangi bir şey alamam bilgisayar için Örneğin Menteşe kırılması vs beni baya zorlar)
  2. Termal macun+Undervolt (200 TL) daha verip 2070'li MSI modelini mi almak 14.300 TL Maliyet
  3. Küçük olan ASUS Modelini Alıp 1 TB SATA SSD + RAM takmak ve sıcaklıkla veya menteşe sorunuyla uğraşmadan 2060 kullanmak (1600 TL maliyet) 13.600 TL toplam tutar
  4. 17.3" ekranlı ASUS modelini alıp sadece RAM takviyesi yapmak (700 TL) 8. Nesil işlemciyle ve düşük depolama sorunlarıyla uğraşmak (taşınabilir SSD almam gerekir ki onlarda ortalama 800 TL) Sonunda kronik sorunlar olmadan 2060'lı modeli kullanmak Toplam Masraf 15.000 TL
  5. Monster modelini almak ve son nesil işlemci ve geniş depolamaya kapasitesiyle kullanmak. (2 Sene sonra ne olur bilemiyorum yeni kasa çünkü) Toplam Tutar 14.200 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı