Render için RX 9070XT Ryzen 7 5700X iyi mi?

ImZeqcy

Kilopat
Daha fazla  
Şimdi ben editör olarak çalışıyorum ve sistemim de önceden RX 6600 vardı. Oyunlar da bir problemim yoktu ama iş konusunda modellemede vs sorun yaşıyordum.

İş konusunda çok bir test yapmadım, normal de After Effects yoğunluklu çalışıyorum ve NVIDIA ekran kartı tercih etmem lazım. CUDA çekirdeklerinden dolayı ama RX 9070XT oyun konusunda 5070 Ti'a yaklaştığı için ve iş konusunda da 4070-4080 Super'e denk geldiği için bunu tercih ettim. Oyunlarda hiç mi hiç FPS'im artmadı. Valorant ve New World de test ettim hiç FPS'im artmamış.

Valorant işlemci oyunu ama yine de artar diye düşünmüştüm. Bir de darboğaz olayı var işlemciyi ileride değiştireceğim. Ne yapsam daha iyi olur sizce? Oyun olarak değil render olarak ne almalıyım? 64 GB 3600 MHz de RAM var.

Up.

Son düzenleyen: Moderatör:
Render ve oyun için direkt olarak DDR5'e geçip güncel işlemcileri kullanmalısın. GPU harici yaptığın yatırım boş yatırım. After Effects kullanıyorsan da NVIDIA tercih etmeliydin.

Zaten DDR5'e geçeceğim ekran kartı dışı bir yatırım yapmayacağım. Ekran kartı konusuna gelirsek de NVIDIA daha iyi olacaktı ama şimdi 5070 Ti 55-60 bin lira iken bu kart 32 bin lira yarı yarıya fiyat farkı var ve çok aşırı fark olacağını sanmıyorum. O yüzden bu kartı tercih ettim.

DDR5'e geçtikten sonra hangi işlemciyi almalıyım ona karar veremedim.

Genel olarak sorum şu hangi işlemciyi almalıyım ve FPS'imin hiç ama hiç artmaması normal mi?

Bir de şu anda 64 GB 3600 MHz RAM kullanıyorum ve yaptığım işlerde bu RAM yeeterli olmuyor ve after sürekli RAM hatası veriyor DDR5'e geçtiğim de MHz artıcağı için 32 ya da 64 yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…