Render için sistem tavsiyesi

Maslany

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar; halihazırda geçen sene topladığım bir bilgisayarım var ben genelde render işleriyle uğraşıyorum. Ama artık bilgisayar ağır gelmeye başladı. Bilgisayar işinden pek anlamıyorum acaba hangi parçaları değiştirirsem beni bir üst seviyeye çıkarır. Parça önerileriniz nelerdir neyi neyle değiştirsem daha iyi olur? Fiyat olarak çok bütçem yok şu anlık 1.5, 2 seviyelerine çıkabilirim. Yavaştan bilgisayarımı güncellemek istiyorum. Kullandığım programlar Vray, Lumion gibi programlardır.

Özellikleri;

Gigabyte B450M S2H anakart.
Noctua NH-U12S işlemci soğutucusu.
AMD Ryzen 5 2600.
Sapphire Radeon RX 570 8 GB.
Corsair 2X 8 GB RAM 3600 MHz.
Samsung Evo SSD 500 GB.
Toshiba P300 HDD 1 TB.
Adata SU650 SSD 120 GB.
3 Adet kasa önünde fan.
1 Adet egzoz fanı.
1 Adet tepe egzoz fanı.

Son düzenleme:
Kullanacağınız program ne ? Adobe After Effects 2020 gibi program ise ram ve işlemci çok önemli.
Pardon hangi program olduğunu söylemeyi unutmuşum. Kullandığım programlar vray, lumion gibi programlar. RAM'lerimi yeni yükselttim ama işlemci ve anakart değiştirmek istiyorum. Özellikle anakart olabilir ama bir etkisi olur mu bilmiyorum açıkcası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı