Render performansı için hangi donanıma önem verilmeli?

Örnek olarak 8 çekirdekli bir işlemci ve Ray Tracing işleyebilen ve CUDA çekirdekleri barındıran bir ekran kartı(en düşüğünden RTX 2060 gibi) tercih edilebilir.
 
Hocam render işlemleri için işlemci daha önemlidir. 6/12, 8/16 gibi işlemcilerin üstünlüğü render işlerinde kendini belli eder.
 
Ben R5 3600 ve GTX 1660 SUPER modelini kullanıyorum. Bundan 2 3 hafta öncesine kadar Premiere programında 10 dakikalık 1080P 60 FPS 15K Bitrate değerine sahip videoyu sadece işlemcimi kullanarak 8 dakikada çıktı alıyordum. 2 3 hafta öncesinde premiere gelen bir özellik sayesinde artık ekran kartımı da kullanabiliyorum ve bu değer 1.5 2 dakikalara düştü. Yani diyeceğim eğer premiere pro ile render alacağım diyorsanız GTX 1600 ve RTX serisi bir kart ve yanına da render performansı ortalama olan bir işlemci almanız daha iyi olacaktır.
 
Bence "Bermuda Render Üçlüsü" İşlemci, RAM ve SSD'dir. Bu üçüne önem verirseniz iyi olacaktır.

NOT: Abode'ye GPU kullanma özelliği gelmiş galiba. Artık "Bermuda Render Dörtlüsü" diyebiliriz. :D
 
İşlemci, ekran kartı ve ramler adobe uygulamaları için önemli donanımlardır. Bu yüzden bütün parçalarınızın iyi olması gerekir diyebiliriz.
 
İşlemci, ekran kartı ve ramler adobe uygulamaları için önemli donanımlardır. Bu yüzden bütün parçalarınızın iyi olması gerekir diyebiliriz.
Özellikle de en azından 6/12 bir işlemci ve GTX 1660 SUPER gibi bir ekran kartı gerçekten render'da farkı hissettiriyor. Eskiden i5 3570K işlemciyle neredeyse yarım saatte aldığım render'ı Ryzen 5 3600 ve GTX 1660 SUPER ile sadece 1-2 dakikada alıyorum.
 

Geri
Yukarı