Render ve Oyun için Intel 8. Nesil Sistem Toplama

Kadir Özdemir

Kilopat
Yer
İstanbul/Mimaroba
Daha fazla  
Meslek
Çizgi Film ve Animasyon , Animator
Merhaba Çizgi Film ve Animasyon bölümü okuyorum. Önümüzdeki sene öğreneceğimiz birkaç program için PC'mi updatelemeyi düşünüyorum. Bu yüzden fikirlerinizi almak isterim. Şu anki sistemim;
" A10 7870K işlemci - GTX 1050 Ti ve 8 GB 2400 Mhz RAM - 1TB 7200rpm HDD- 450 W PSU"

*Genel olarak oynadığım oyunlar : GTA V, Overwatch, LoL, Dayz, Wow, 13.Cuma vs.
*Kullanacağım Programlar : Adobe programları(Ps-Pr-Ai-Ae..), 3DMax (En önemlisi sistem için) Bunun yanı sıra ileride duruma göre Zbrush, Maya vb. Animasyon Programları.

Benim aklımda şu an şu var tavsiyeyi buna dayanarak istiyorum. GTX 1050 Ti ekran kartımı değiştirmek istemiyorum. Sistemi DDR4 olarak toplamak istiyorum. İşlemcimi Intel'in i5 8000 küsürlerinden düşünüyorum. Anakart konusunda ciddi kararsızlıklar içindeyim. RAM'lerin 16 olması çok zorunlu mu bilmiyorum ama 2133-2400 Mhz 8 GB RAM'lerin işimi göreceğine inanıyorum. Her zaman fiyat performanstan yanayım. 1080P'nin üstünde gözüm yok. Parçalar birbirini desteklesin yeter ki darboğaz gibi bi sorun olmasın ileride 1060 3GB alırım belki önce DDR4 bi rayına otursun.

Edit: Intel'in 8. Nesil işlemcileri çok şık duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Rander den bahsediyorsan hız önemli i5-8 Gb ram biraz az gelebilir tabi bu senin ne seviyede olduğunada bağlı. Ben bu işlemcimden önce i7 5960x kullanıyordum işimi görüyodu tabiki senin bahsettiğinle kıyaslayamam saçma olur ama en azından 6-8 çekirdekli modellere bak. Şuan Xeon E5 2699 V3 kullanıyorum şukadar söyleyeyim fiyatını gerçekten hak ediyor.
Benim arkadaş gibi görünüme aldanma hiç bir getirisi yok çünkü :)

Aslında istediğim şey şu GTX 1050 Ti hangi işlemci ile en iyi şekilde gider 8.nesil intellerden? Hangi anakartı kullanmalıyım? Kaç GB ram almalıyım? mhz kaç olmalı ?
Dostum Rander den bahsediyorsan hız önemli i5-8 Gb ram biraz az gelebilir tabi bu senin ne seviyede olduğunada bağlı. Ben bu işlemcimden önce i7 5960x kullanıyordum işimi görüyodu tabiki senin bahsettiğinle kıyaslayamam saçma olur ama en azından 6-8 çekirdekli modellere bak. Şuan Xeon E5 2699 V3 kullanıyorum şukadar söyleyeyim fiyatını gerçekten hak ediyor.
Benim arkadaş gibi görünüme aldanma hiç bir getirisi yok çünkü :)

İ5 8600 ve i5 8600K yı kafamdan sildim daha üstünüde düşünmüyorum. i5 8400 ya da 8500 hangisi 1050 Ti GPU'm ile daha iyi çalışır? Birde Anakart ve Ram önerisi? :3 Teşekkürler şimdiden bu arada ilerde sistemi yükseltmem gerekirse diye 1151 soket sevadalısıyım şuan almışken en gelişmim alt yapı olsun istiyorum.
@Pantheon bir sorum var :)
Şuan Ryzen 1700 ve i5 8500 arasinda gitgellerdeyim. Belki bana daha iyi bir yol gösterebilirsin. Ekran kartımı şuanlık değismeye ekonomik açıdan durumum el vermiyor. @Pantheon Ram Anakart önerisi ve Ssd gibi konudada yardımcı olabilceğini umuyorum :)

Son düzenleme:
Dostum anakart konusunda sen bütçene göre bir seçim yap'ki 1151p lerin hepsi 8. nesli desteklemiyor B360m gibi yongaların desteği var onuda araştır ve bütçene göre uyarla rander işelrinde 16gb bence temel ram olmalı ve 3000Mhz hızın altına inilmemeli tabiki önemli etmenlerden biride işlemcin, eğer işlemcin işleyip veriyi yollayamıyorsa 3000Mhz ram takmakta mantıksız olur yani dengeli bir sistem lazım sana ve bütçe çerçeven içerisinde. Bütçe belirtirsen daha iyi yardımcı olabiliriz. Ve ECC bellek kavramınıda bir araştır.

Sana önerim Ramlerini 16 gb'a çıkarman ve render çoklu işlemler gibi durumlarda daha iyi olan ryzen serisine geçmeni öneririm. Ekran kartın iyi dediğim gibi ramlerini minimum 16 yap ve ryzene geçiş yap.

Sana önerim Ramlerini 16 gb'a çıkarman ve render çoklu işlemler gibi durumlarda daha iyi olan ryzen serisine geçmeni öneririm. Ekran kartın iyi dediğim gibi ramlerini minimum 16 yap ve ryzene geçiş yap.

Çok teşekkür ederim 16 GB 3000 Mhz de ram düşünüyorum. Anakartıda bu doğrultuda seçmeye çalışıcam. Fakat hangi anakartı almalıyım ve ekran kartım ile hangi ryzen serisi işlemci iyi gider ? oyunda oynacağımı göz önünde bulundurarak.
Dostum anakart konusunda sen bütçene göre bir seçim yap'ki 1151p lerin hepsi 8. nesli desteklemiyor B360m gibi yongaların desteği var onuda araştır ve bütçene göre uyarla rander işelrinde 16gb bence temel ram olmalı ve 3000Mhz hızın altına inilmemeli tabiki önemli etmenlerden biride işlemcin, eğer işlemcin işleyip veriyi yollayamıyorsa 3000Mhz ram takmakta mantıksız olur yani dengeli bir sistem lazım sana ve bütçe çerçeven içerisinde. Bütçe belirtirsen daha iyi yardımcı olabiliriz. Ve ECC bellek kavramınıda bir araştır.

Ekran kartımı saymazsak 3500 Liraya kadar düşünüyorum.

Ryzen 5 1600 yada 2600 gayet uygun hem çoklu çekirdek performansı hemde ilerde ekran kartına yapacağın update'ı sorunsuzca ve rahatça karşılar.
İstediğim bir cevap peki çıkabilceğim en en maksimum işlemci bu mudur. Ryzen 7 serisi yada bahsettiğin serilerin X olan modelleri ağırmı gelir.

İstediğim bir cevap peki çıkabilceğim en en maksimum işlemci bu mudur. Ryzen 7 serisi yada bahsettiğin serilerin X olan modelleri ağırmı gelir.
Gereksiz ve ağır olur şimdilik. Şimdiki çalışmalarında Ryzen 5 serisi yeterli olacaktır. İlerleyen zamanlarda animatörlük veya oyun tasarımcısı olursan veya olmak istersen daha hızlı ve kaliteli render için 7 serisine geçebilirsin ama şu an yapacakların için bunlar gayet yeterli.

Gereksiz ve ağır olur şimdilik. Şimdiki çalışmalarında Ryzen 5 serisi yeterli olacaktır. İlerleyen zamanlarda animatörlük veya oyun tasarımcısı olursan veya olmak istersen daha hızlı ve kaliteli render için 7 serisine geçebilirsin ama şu an yapacakların için bunlar gayet yeterli.

-Kasa : Dark N10 Kasa
-İşlemci : Ryzen 5 2600
-Anakart : ..
-Ram : 16 GB ...
-Ekran kartı : Zotac GTX 1050 Ti*
-PSU: 650 W*
-HDD : Toshiba 500 GB 7200 Rpm*

Şuanlık kafamdaki planın layout'u budur. Buna göre Ram modeli ve Anakart modeli önerilerinizi bekliyorum.
-Kasa : Dark N10 Kasa
-İşlemci : Ryzen 5 2600
-Anakart : MSI B350M PRO-VD PLUS DDR4 3200 o.c AMD Soket AM4
-Ram : Corsair Vengeance LPX 16GB 3000Mhz DDR
-Ekran kartı : Zotac GTX 1050 Ti*
-PSU: 650 W*
-HDD : Toshiba 500 GB 7200 Rpm*

Şuanlık kafamdaki planın layout'u budur. Buna göre Ram modeli ve Anakart modeli önerilerinizi bekliyorum.
Alacağım anakartın ram desteğinde 1866/2133/2400/2667/2933(OC)/3200(OC) Mhz yazıyor. "2933 rakamı 3000'e mi tekabül ediyor ?" ya da ram olarak :

Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200Mhz RAM CMK16GX4M2D3200C16 - Nanokatalog

Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200Mhz CL16 RAM CMK16GX4M2B3200C16 - Nanokatalog

Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram Fiyatı

Fark nedir ? Hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı