Render Yapmak Ekran Kartına Zarar Verir mi?

Arkadaşlar, bilgisayarımda Youtube için video alıyorum. Render yapıyorum malum, yarım saatlik videoları 10 GB şeklinde alıyor programlar. Bu benim ekran kartıma zarar verir mi?
Merhaba,

Zarar verecek bir durum olduğunu sanmıyorum, bildiğim kadarı ile ekran kartından ziyade en çok işlemci istiyor. Belki konu hakkında daha deneyimli arkadaşlar varsa daha doğru yardımcı olurlar. :)

Ekran kartı ile render alıyor iseniz. İster istemez ekran kartını max. düzeyde kullanacaktır. Bunu görev yöneticisinden veya AfterBurner programından bilgi edinebilirsiniz. Ekran kartınızın sıcaklık düzeyleri kabul edilebilecek düzeyde ise herhangi bir sorun teşkil etmez.

Youtube için renderları sadece işlemci performansı önem kazanıyor. Zarar kelimesi parçalara aykırı. OC yapmıyorsunuz, sadece işlemciyi işlem yapmak için kullanıyorsunuz. Eğer zararlı olsa parçanın adına işlemci diyemeyiz zaten :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı