Rehber Recovery Renegade Project Destekli Cihazlara WindowsARM Kurma

Hocam SD6115 (662) işlemcili bir tabletim var ve bu konudaki talimatları izleyerek Linux kurmak istiyorum (biraz teknik bilgim var) ancak işlemcimin desteklenip desteklenmediğini anlayamadım. Siteye girince görünmüyor ancak siz yukarıda bir cevapta var demişsiniz. Eğer varsa hangi dosyaları indirmem lazım? Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam SD6115 (662) işlemcili bir tabletim var ve bu konudaki talimatları izleyerek Linux kurmak istiyorum (biraz teknik bilgim var) ancak işlemcimin desteklenip desteklenmediğini anlayamadım. Siteye girince görünmüyor ancak siz yukarıda bir cevapta var demişsiniz. Eğer varsa hangi dosyaları indirmem lazım? Şimdiden teşekkür ederim.

O işlemci için bir GitHub çalışması göremedim hocam. O zaman yazdığımda Renegade sitesinde olan bilgiyi aktardım.

SD6xx serisi için adamakıllı boot eden bir cihazda göremedim açıkçası. Lavender için ACPI tabloları yapılıp winpe boot edildi fakat bu sefer de ağır sürücü sorunu oluştu ve sadece boot etmek ile kaldı. Ben kendim archrootfs kurdum fakat boot ederken diskleri algılamadı, debianıso denedim kurulum ekranı geldi fakat sürücüler olmadığından ne fayda. Şu an o proje için çalışanda yok maalesef. Daha çok SD8xx serisi üzerine yoğunlaşılıyor.

Gerçi kendi sitesine bile erişim yok, Telegram kanalı 3-5 kişi hariç susmuş şekilde, artık pek uğraşan yok sanırım.

Benim cihazım şu an lavender, sif dualboot yapabilmek için pocof1'e geçeceğim tekrar.
1 yıl oldu ve maales hâlâ Audio tarafında bir şey yok, keşke düzelebilse.

Dosya Ekleri

• IMG_20231117_024647_142.jpg
    IMG_20231117_024647_142.jpg
    140,7 KB · Görüntüleme: 64
Renegade Project kullanmak zorunda değilsiniz (ki zaten onlar SD 662 ile uğraşmadılar talep az diye). Robotix22 adlı bir kişinin Mu-Qcom adlı reposunu kullanacaksınız siz. ACPI tablosu mevcut fakat bilinmeyen bir sorundan dolayı çalışmıyor. Bu yüzden sorun çözülene kadar Windows açılmayacak (logoda öyle kalacak). Linux deneyebilirsiniz ACPI olmadan:

Samsung ve Sony'de eMMC/UFS'ye Windows yükleyemezsiniz. USB ya da SD Kart ile anca kullanabiliyorsunuz. Çünkü şifresi kırılmadı partitionların.
Artık (Sony için değil ama) Samsung cihazlarda ki bu sorun çözüldü. Ayrıca Samsung Exynos için de EDK2 var (Mu-Samsung'a bakabilirsiniz).

Gerçi kendi sitesine bile erişim yok, Telegram kanalı 3-5 kişi hariç susmuş şekilde, artık pek uğraşan yok sanırım.

Hocam Güvenli DNS falan açıksa girmiyor siteye nedense. O ayarı kapatana kadar bende de girmiyordu kapatınca girdi.

Benim cihazım şu an lavender, sif dualboot yapabilmek için pocof1'e geçeceğim tekrar.
1 yıl oldu ve maales hâlâ Audio tarafında bir şey yok, keşke düzelebilse.

Çok zor mu bu işler? Biz üzerinde çalışıp düzeltmeler geliştirmeler vs yapamaz mıyız ki?

Renegade Project kullanmak zorunda değilsiniz (ki zaten onlar SD 662 ile uğraşmadılar talep az diye). Robotix22 adlı bir kişinin Mu-Qcom adlı reposunu kullanacaksınız siz. ACPI tablosu mevcut fakat bilinmeyen bir sorundan dolayı çalışmıyor. Bu yüzden sorun çözülene kadar Windows açılmayacak (logoda öyle kalacak). Linux deneyebilirsiniz ACPI olmadan:

Link için teşekkürler hocam. Halen neyi nasıl yaptığımızı pek net anlamış değilim ama hadi bakalım. Deneyeceğiz bir şeyler.

Artık (Sony için değil ama) Samsung cihazlarda ki bu sorun çözüldü. Ayrıca Samsung Exynos için de EDK2 var (Mu-Samsung'a bakabilirsiniz).

Hocam Windows çalıştırmak gibi bir amacım yok zaten. Linux çalıştırmak istiyorum çünkü Linux'taki bazı programlar vs lazım oluyor süreki, PC de yok. Termux üzerinden kullanırken de çok sıkıntı çıkıyor.
Ya da açık konuşacak olursak biraz fantezi işi diyebiliriz 😃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı