Çözüldü Ren'Py Türkçe karakter desteği nasıl eklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi. İngilizce bir Ren'Py oyununu Türkçeye çevirdim ancak Türkçe karakterleri oyuna ekleyemiyorum. Mesela "start" yazan yeri "başlat" olarak çevirdim ama oyunu açtığımda bu "ba lat" olarak gözüküyor. Ne kadar Türkçe karatker varsa hepsini aynı gösteriyor. İnternette biraz araştırdım. Ren'Py belgelerine falan baktım ve şöyle bir şey buldum "renpy.language_tailor()" tarzında bir kod buldum ama bunu Ren'Py dosyalarında nereye ekleyeceğimi bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim :)

Çözüm
Türkçe fontun .ttf dosyasını indireceksin oyun klasörüne atacaksın. Sonra GUI.Rpy adlı kodu aç. Oradan kullanılan font dosyası yerine bu font dosyasının ismini yaz.
Türkçe fontun. Ttf dosyasını indireceksin oyun klasörüne atacaksın. Sonra GUI. Rpy adlı kodu aç. Oradan kullanılan font dosyası yerine bu font dosyasının ismini yaz.

Çok teşekkür ederim. Sabahtan beri bununla uğraşıyordum sayende çözdüm şimdi geriye tek kalan şey bana uygun tarzda bir font bulmak :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı