Bu arada çakma DS4 yeni geldi elime.
Ben DS3, DS4 orijinal kullandım. Uzun süre kullandım ve hissiyatı çok net biliyorum. Xbox 360 ve Xbox One kontrolculerini de kullandım. Onları da biliyorum.
Ds4 özelinde konuşacak olursak hissiyatı birebir aynı. Gerçekten birebir. Hiç fark yok. Dış görünüşü de aynı. Butonları da aynı. Tetik tuşları ve analoglarını tam çakamamış Çinli arkadaşlar.
Bana gelen kolda, analoglar niyeyse sola doğru olan eksende ölü bölge var. Tetiklerde de ölü bölge var ama bunlar normal olan, orijinal değerin çok az üstünde. Mesela orijinal DS4'ün ölü bölgesi 0.2MM ise bu kolda 0.5MM falan. Arada sayısal olarak değer 2 katından fazla ama oynayış olarak dağlar taşlar kadar fark yok.
Bunu da benim gibi PS ile büyümüş adamlar dikkat ederek anlar. Onun dışında ilk kez alacaklara hem orijinal, hem çakma kolu ver, 2 saat sonra git gene anlamaz.
Tabii orijinal ama 2. el gamepad olsa ben 2. el temiz tercih ederdim. Ama bulamadığım için 0 çakma aldım. Memnunum. Bakalım ne zaman bozulacak
Benim aldığım çakma kol ile, başkasının aldığı çakma kol farklı olabilir. Hissiyat farklı olabilir. Ben, bana gelen cihaz hakkında yorum yaptım. Benim yorumuma göre hareket edip, benim kolum bozuk, deadzone çok diye şikayet etmeyin, sorumluluk kabul etmem. Bende
@Kristalhayat ın aldığı yerden aldım.