Replika şarj cihazı pile zarar verir mi?

Morgan.jones

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar telefonu geçen hafta perşembe günü aldım, telefon Samsung a54. babam replika iPhone şarj cihazı almış 20W ama ağırdı, orijinal sandım. Telefonu o zamandan beri o şarj aleti ile şarj ediyorum. Telefonu maksimum 12-15 kere şarj etmişimdir. Şarjdayken de hiç oynamadım. Bataryaya zararı olur mu, çok moralim bozuldu.

Arkadaşlar telefonu geçen hafta perşembe günü aldım, telefon Samsung a54. babam replika iPhone şarj cihazı almış 20W ama ağırdı, orijinal sandım. Telefonu o zamandan beri o şarj aleti ile şarj ediyorum. Telefonu maksimum 12-15 kere şarj etmişimdir. Şarjdayken de hiç oynamadım. Bataryaya zararı olur mu, çok moralim bozuldu.

Orijinal olsa daha iyi olur fakat ben şahsen pek kafaya takmam.

S21 FE telefonuma orijinal 25W adaptör ve Baseus kablo kullanıyorum hiçbir sorun yok 👍

Ama IPhone'um olsa orijinal kullanırım, zira Apple replika ürünlerden hoşlaşmıyor.

Baseus harici, kullanacağım yegane ürün Spigen, Android iOS fark etmez 👍

Herhangi bir zararı olmaz Samsung cihazlarının bataryaları kaliteli oluyor ekstradan zaten.

@Morgan.j İnternetten ucuz diye alınan 20W iPhone şarj aletlerinin büyük çoğunluğu çakma. Kaç tanesini açtım hatırlamıyorum bile. İsteyen varsa hurdalardan birkaç örnek paylaşırım buraya ilk fırsatta. Adamlar gramaj tutsun diye demir kesip koyuyorlar içine. Şarj aletleri de verse verse 10W verir en fazla. Cihaza direkt bir zararı olmaz ama yine de gramaj tutsun diye demir kesen adam nelerden kısmıştır diye bir düşünün. Yarın bir gün bir sorun da çıkarabilir.

Uzun kullanımda sorun oluşturacaktır. Şu saatten sonra kullanmayın, problem oluşturacağını düşünmüyorum ve replika ürünlerden de uzak durmaya çalışın. Replika ürünler hem kalitesiz hem de sağlık açısından oldukça zararlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı