Reset tuşu bana göre gereksiz

Makaleler
12
Reset yani sıfırlama tuşu kadar gereksiz bir tuş olur mu? Bu tuş yüzünden sistem birkaç kez çöktü. Bundan dolayı tuşu tamamen kaldırdım. Zaten güç tuşuna basılı tutmak sistemi kapatıyor. Bu tuşu neden yapmışlar ki?

Peki sorun ne? Reset tuşuna basınca sistemin çökmesi. Peki size göre bu tuş gereksiz mi?

Reset tuşu nerde var ki? Bana göre uyku tuşu ve kapatma tuşları yeterli. İşlevleri beğenilmez ise denetim masasından ayarlanabiliyor zaten. İşletim sistemlerinde ki "yeniden başlat" seçeneği bile gereksiz bana göre.

Hocam iyi misiniz? Bir doktora görünün isterseniz. Hiçbir sistem sadece reset tuşu nedeniyle çökmez, iki gram teknoloji bilgisi olan herkes bunu bilir. Ayrıca güç tuşu ile reset tuşunun işlemi aynı değil. Güç tuşuna basılı tutmak doğrudan elektriği keser.

Reset tuşu nerede var ki? Bana göre uyku tuşu ve kapatma tuşları yeterli. İşlevleri beğenilmez ise denetim masasından ayarlanabiliyor zaten.
Masaüstü bilgisayarlarda var. Ben bu tuşu sistemi çökerttiği için kaldırdım.

Hocam iyi misiniz? Bir doktora görünün isterseniz. Hiçbir sistem sadece reset tuşu nedeniyle çökmez, iki gram teknoloji bilgisi olan herkes bunu bilir. Ayrıca güç tuşu ile reset tuşunun işlemi aynı değil. Güç tuşuna basılı tutmak doğrudan elektriği keser.
Güç tuşuna basılı tutmak daha zararsız bir işlem. Reset tuşu ile sistem çöküyor. Ben bunu iki farklı anakartta yaşadım. Demek ki sorun reset tuşunda.

@Codex360 kardeşime sonuna kadar katılıyorum 32 yaşındayım daha reset tuşu ile sistem çökertmedim çöktüğünü çok nadir gördüm ayrıca tam tersi doğrudan elektriği kesersen daha çok zarar verirsin sisteme tabii düşüncelere saygım sonsuz. Artık boş düşüncemi bilgi mi olur dolu mu onu forumdaki arkadaşlar karar verir.

Konuda hiçbir bilgi verilmemiş. Reset tuşunu nasıl söktün dostum baya baya kasanın içini açıp tüm bağlantılarını mı çıkardın? Bana nedense kasanın dışından plastiğini çıkardın gibi geliyor. Bir de çökmekten tam kasıt ne? Mavi ekran mı veriyor, yanıt vermiyorda mı kalıyor, çat diye kapanıp yeniden mi başlıyor ne oluyor anlayamadık ki?

Konuda hiçbir bilgi verilmemiş. Reset tuşunu nasıl söktün dostum baya baya kasanın içini açıp tüm bağlantılarını mı çıkardın? Bana nedense kasanın dışından plastiğini çıkardın gibi geliyor. Bir de çökmekten tam kasıt ne? Mavi ekran mı veriyor, yanıt vermiyor da mı kalıyor, çat diye kapanıp yeniden mi başlıyor ne oluyor anlayamadık ki?
Sisteme zarar verdiği için sistem açılmıyor. Donanımları çıkarıp takınca düzeliyor. Uzay montaj kullanıyorum. Kabloyu komple çıkardım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı