Resident Evil serisini kaç FPS ile oynamak uygundur?

Öyle bir durum yok ben 60 Hz ekran kullanıyorum ama V-Sync kapatıyorum 120 FPS aldığımda oyunda ki akıcılık artıyor mouse bile fark ediyor. Ama 60 FPS kitleyince mouse da ağırlaşıyor fark görsel olmasa da input lag azaldığı için fark ediyor.
Bu söylediğinizi ben GTA IV'te yaşadım. Oyun eski olduğu için sistemim oyunu bazı bölgelerde 450-500 fps arası oynatmaya başladı. Böyle olunca da oyunun hızı arttı ancak ekran tazeleme hızı 144Hz olduğu için bu ekrana aynı şekilde yansımıyor, sadece oyunun çalışma hızı artıyor. Karakterin yürüme hızı koşma hızına eşdeğer oldu ve diğer animasyonlar da hızlandı.

Ekranın Hz'si neyse ekran sana onu verir saniyede 144 kez işler her pikseli sen 200FPS aldığında ekran onu sana yine 144Hz olarak verecektir veya 60 artık ekran neyse.

Bu söylediğinizi ben GTA IV'te yaşadım. Oyun eski olduğu için sistemim oyunu bazı bölgelerde 450-500 FPS arası oynatmaya başladı. Böyle olunca da oyunun hızı arttı ancak ekran tazeleme hızı 144Hz olduğu için bu ekrana aynı şekilde yansımıyor, sadece oyunun çalışma hızı artıyor. Karakterin yürüme hızı koşma hızına eş değer oldu ve diğer animasyonlar da hızlandı.

Şimdi arkadaşlar 60Hz kullanmadığı için bunu belki anlayamıyorlar ama ben birçok oyunda 60Hz monitörüm olsa dahi daha çok FPS aldığımda input lag azaldığı için çok akıcı hissettiriyor. Mouse kuş gibi. Ama V-Sync açmasam bile direk 60'a FPS kilit koysam direk başlıyor kasılma hissi ve mouse ağırlaşması.

Ancak şu var tabii 500 de aşırı bir durum ekran kartı çok güç harcar
Misal World of Warcraft da 60 FPS sabitlersem mouse taş gibi oluyor ama FPS kilidi kaldırınca 160'lara kadar çıkıyor ama ben bu kadarına gerek yok diyor ve 100'e sabitliyorum hem mouse hafif hem de ekran kartı boşa tam gücünü vermiyor.

Şimdi arkadaşlar 60Hz kullanmadığı için bunu belki anlayamıyorlar ama ben birçok oyunda 60Hz monitörüm olsa dahi daha çok FPS aldığımda input lag azaldığı için çok akıcı hissettiriyor. Mouse kuş gibi. Ama V-Sync açmasam bile direk 60'a FPS kilit koysam direk başlıyor kasılma hissi ve mouse ağırlaşması.

Ancak şu var tabii 500 de aşırı bir durum ekran kartı çok güç harcar
Misal World of Warcraft da 60 FPS sabitlersem mouse taş gibi oluyor ama FPS kilidi kaldırınca 160'lara kadar çıkıyor ama ben bu kadarına gerek yok diyor ve 100'e sabitliyorum hem mouse hafif hem de ekran kartı boşa tam gücünü vermiyor.
Hocam yani monitör çok iyiyse bile bu ayarlardan yenileme hızını düşük mü tutmalıyız ekran kartı sağlığı için

Hocam offline internet gerektirmeyen rekabetçi olmayan oyunlarda, çok takıntılı biri değilseniz, 30 fps yeterli bir değerdir. Akıcı değerdir ancak görüntü pürüzlü ilerler. 30 fps olayına çok gömüyorlar bakıyorum da birçok Anime'nin de 30 fps olduğunu biliyoruz.

Pürüze katlanırsanız 30 fps akıcıdır. Pürüzsüz akıcılık 60 fps ve üstünde kendini gösterir.

Hocam yani monitör çok iyiyse bile bu ayarlardan yenileme hızını düşük mü tutmalıyız ekran kartı sağlığı için.

Hayır 144 Hz bir monitör varsa 160 FPS alıyorsanız sorun yok ki zaten iyi bir monitör de Adaptive Sync (NVIDIA için G-Sync AMD için FreeSync) oluyor bunları kullanırsınız.

Ne işe yarıyor ekran kartı 144 veriyorsa monitörü 144'e 67'ye düşerse 67'ye yani ne ise ona sabitliyor dolayısı ile görüntü de yırtılma olmuyor.

Benim dediğim kısma olayı sadece 60 Hz gibi benim gibi olanlarda. Oda eğer 500 gibi bir FPS alınıyor ise. O kadara gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı