Resim çizmeyi nasıl geliştirebiliriz?

279683

Hectopat
Katılım
18 Eylül 2019
Mesajlar
408
Merhaba, ben resim olarak anca çöp adam çizebilen biriyim hayatımda en fazla 4 kere falan resim çizmişimdir genelde okulda ödev verdiğinde babamın çizimi iyi o yapıyordu. Ben anime resimleri vs çizmek istiyorum ama çizim videolarına bakıyorum. Çizmeye başlıyorum, sonuç hüsran. Bırak animeyi ne oldugunu anlamadığım değişik bir şekil çıktı. Ortaya elim cok titriyor, resim çizerken nasıl çizimimi geliştirebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çizmeye devam edin kötü olsa bile çabaladığınız sürece resminiz iyileşecektir onun dışında kağıdı dikey ve yatay olarak katlayın sonra resminde dikey ve yatay olacak şekilde ortadan çizgi çekip sırayla çizmeyi deneyebilirsiniz. Anatomi öğrenin anime vücut baseleri kullanarak çizmeyi deneyin.

Aklıma geldiğinde ekleme yapıyorum.
 
Anime anatomileri ve insan anatomileri bakıp çizmeyi deneyin. İlk başlarda bakarak bir şeyler çizmek elinizi alıştıracaktır. Ve tabii ki ne kadar çok çizmeye, yapmaya çalışırsan o kadar çok gelişirsin. Kimse bir anda gelişmiyor her bir resminde yeni bir şey öğrenirsin. El titremesi için ise elin normaldeyken de titriyorsa çok, bir doktora görünmende fayda olabilir. Kan tahlili falan yaptırabilirsin.

Bir de ilk başlarda zor resimleri bakarak çizmeye başlamayın. Basit karakalem ideal olacaktır diye düşünüyorum. Ve perspektifi anlamaya bak, çok işine yarayacak ileride.

Şunu da ekleyeyim. Eğer elin yavaş çiziyorsa onu hızlandırmayı dene. Hızlı hareketler yap. Küçük çizgiler ile resim çizme .Hızlı seri uzun çizgiler bir kerede git tabii çok büyükler dışında. Bu sayede elin titremez. Ama yavaş çizerken elin istemeden titrer, ilerde alışırsın.
 
Son düzenleme:
Benim demek isteyeceğim şeyleri arkadaşlar demiş zaten. Kötü çizebilirsiniz, bu gelişmenize engel değil bence.

Bu arada çizgi alıştırmaları ve perspeftiklere çalışmanızı öneririm ve anatomi. Bunların çalışmalarını Youtube'dan bulabilirsiniz.

Ve @Mikirgi'nın dediği gibi. "El titremesi için ise elin normaldeyken de titriyorsa çok, bir doktora görünmende fayda olabilir. Kan tahlili falan yaptırabilirsin.."
 
Çizerek. Ve çizme tekniklerini öğrenerek. YouTube'da videoları var. Ayrıca hayal gücünün de gelişmesi lazım. Bu da çok kitap okuyarak gelişebilir.
 
Herkes söylemiş zaten, bol bol çizerek. İyi veya kötü olmaları önemli değil. El alışkanlığı çok etkili. Ve belli figür hareketlerini kağıdın üzerine aktarabilmeye başladığınızda öyle bir keyif alacaksınız ki, sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Gerçekten çok istekliyseniz mümkün mertebe ara vermeden çizmeye devam edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı