Resim olarak atılan PowerPoint içeriklerini kurtarmak

Vallahi hiçbir şey anlamadım ama PowerPoint dosyasını WinRar ya da 7Zip gibi bir programla açarsanız içindeki her dosyaya erişebilirsiniz.

Vallahi hiçbir şey anlamadım ama PowerPoint dosyasını WinRAR ya da 7ZIP gibi bir programla açarsanız içindeki her dosyaya erişebilirsiniz.

Şimdi şöyle anlatayım. PowerPoint dosyasının içindeki slaytı kopyalayıp Word'e atılıyor. O Word dosyası açıldığı zaman içinde resim olarak gözüküyor. Yani yazılı metinler kopyalanmıyor. O resimlerdeki yazılara ulaşabilmek için ne yapılması lazım?

PowerPoint dosyasını düzenlerken görüntüye sağ tıkladığınız zaman kaydet seçeneği olması lazım. Bu şekilde görüntülerinizi kaydedebilirsiniz.

Söylediğim resimler PowerPoint'ten alınıp Word dosyasının içine kaydedilmiş. Tekrar PowerPoint yapamıyorum?

Vallahi hiçbir şey anlamadım ama PowerPoint dosyasını WinRAR ya da 7ZIP gibi bir programla açarsanız içindeki her dosyaya erişebilirsiniz.

Gösterdiğin link işime yaradı, teşekkürler.

O zaman resimleri söylediğimiz yöntemlerle başka bir yere alıp yeni bir PowerPoint dosyası açıp oraya ekleyebilirsiniz.

Resim olarak kaydediyor? Yazılı metin olarak geçmiyor.

O zaman resimleri söylediğimiz yöntemlerle başka bir yere alıp yeni bir PowerPoint dosyası açıp oraya ekleyebilirsiniz.

Söylediğim şey tekrar söylüyorum. Resim değil, metin var ama slayttan kopyalandığı için resim olarak kaydedilmiş.

Anladım hocam. Metni seçip kopyalayamıyor musunuz?

Önemli değil.

Yok. Resim olarak geçiyor PowerPoint'e.
Kendi sorunumun cevabını buldum. "ABBYY FineReader PDF 15" isimli programı kullanarak resim dahi olsa bile tüm herşeyi düzgün bir biçime getirip arama yapma imkanı sağlıyor. Merak eden arkadaşlar sorularını sorabilirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı