Resimdeki kablo fiber mi?

Lor3in

Centipat
Daha fazla  
Bu fiber mi? Ttnetden gelip bağladılar sorduğumda fiber dediler ama şüpheli. Bir foto daha var ama atamıyorum onda F/D drop cabin 1/2023 premium series yazıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20241102_123412.jpg
    95,7 KB · Görüntüleme: 116
Bu fiber mi? Ttnetden gelip bağladılar sorduğumda fiber dediler ama şüpheli. Bir foto daha var ama atamıyorum onda F/D drop cabin 1/2023 premium series yazıyor.

5mm fiber kablo kılı olmayacağına göre bildiğin telefon kablosu. 2x 5mm olanlardan.

Bildiğimiz telefon kablosu VDSL hizmeti için kullanılabilir diye düşünüyorum.

Bence bu pekala Fiber Optik bir kablo. Üzerindeki yazı F/D ile mi başlıyor F/O ile mi? Bence hatalı bir okuma var. F/O=Fiber Optik olmakta.

Ancak bu kablo ne zaman ve nereye çekildi? (Biraz detay verseniz iş başından anlaşılacak da maalesef kısa ve detaysız yazmak alışkanlık galiba...) Göz yanıltması olmasın; kesit ölçüleri nedir? Cetvelle olabildiğince hassas ölçünüz; foto yanıltıcı olabiliyor...

Kesiti 5mm*5mm gibi olsa bile bunun içinden geçen fiber core (kıl) zaten gayet incedir. Kalınlığı plastikimsi kabuk (kılıf) ve fiber kıla paralel olarak çekilmiş bir veya iki ince çelik tel (fiber kılı korma amaçlı...) oluşturuyor. Kablo iki paralel parça gibi gözüküyor ama o iki parça arasında ince bir alan daha var; işte fiber kıl orasının içinde.

T.Telekom/TTNet bu saatten sonra bakır altyapı kablosu çekmez, zorunlu onarımlar dışında!!!

Bu fiber mi? TTNET'den gelip bağladılar sorduğumda fiber dediler ama şüpheli. Bir fotoğraf daha var ama atamıyorum onda f/d drop cabin 1/2023 premium series yazıyor.

Yanında 1 tane bakır bakırın yanında da yumuşak kablo varsa fiberdir.

F/O Galiba
Bugün saat 12 gibi çekildi sokağımızda altyapı yoktu o yüzden altyapı çalışmalarına başlandı sokağın başına fiber saha dolabı konuldu ve bugün itibariyle sırayla her eve bu kablo bağlandı.

Hocam kablo bunun gibi

Dosya Ekleri

• IMG_20241102_153529.jpg
    9,4 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

Fiber bu.

Hocam ttnete sordum her binaya kutu koymak yerine 2 binaya bir tane koyacakmış böyle oluyor mu ki?
Binalar nasıl binalar? Yani kaç katlı ve daireli binalar? (altlarında dükkanlar da varsa, onları da daireden sayınız).

Teknik olarak iki binaya tek kutu konulabilir (burada "kutu"dan kastım Bina İçi Fiber Sonlandırma ve Bina İçi Fiber Dağıtım Kutusu - kısaca OFDK). 1. Binaya Fiber Saha Dolabından gelen ve genelde turuncu renkli olan, parmak kalınlığındaki F/O kablo çekilir. Sonra bu kutudan 2. binaya bir diğer F/O kablo (umarım korunaklı olarak) çekilir. Yani 1. Bina Master, 2. Bina Slave gibi çalıiır.

Sokağın başına konulmuş saha dolabının da bir fotosunu paylaşabilir misiniz. Tabi OFDK konulduktan sonra bunun da (kapağı açıkken) bir görselini yollarsanız makbule geçer.

Ancak bana göre halen açıklanamış bir durum var: ilk fotoda gösterdiğiniz bu kablo nereye çekildi (sizin dairenize mi yoksa binada bir yere mi?) Zira göz yanılması oluyor ve zaten ucunun kesilmiş halini de gösterince bu kablo dahili tesisat kablosu değil kanısına vardım... Dış ortamda kullanılan ve daha çok direklerden yani havai hat çekimlerinde kullanılan bir kablo türünde...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…