- Makaleler
- 3
Şu fanlar için bir tana SATA takacağım ozaman.CPU güç bağlantınız 8 pinli, PSU'daki CPU yazan kablolardan birini kullanmanız yeterli olur. 4+4 şeklinde 8 pin yapacak, buna dikkat edin. 6+2'lik olanlar da var çünkü, onlar ekran kartı için.
M/B yazan 24 pinli kabloyu kesinlikle bağlamalısınız. Diğer M/B bazı anakartlardaki ekstra güç portları için koyulmuş olabilir, onu şimdilik ellemeyin.
Ekran kartı modelinize göre de PCI yazan yerlere 6+2'lik kablolardan ihtiyacınız olduğu kadar takmalısınız. PSU'ya bağlanan ucu tek, ekran kartına giden ucu çift başlıdır çok yüksek ihtimalle.
IDE/SATA diyenlere de SATA güç kablosu, varsa molex bağlanıyor muhtemelen. SATA depolama biriminiz (SSD, HDD) veya SATA güç bağlantısı gerektiren herhangi bir aksesuar (fan kontrolcü, LED kontrolcü...) kullanmıyorsanız boş kalabilirler.
Hocam fanlar bağlanmamış mi zaten?Evet buna bir SATA güç kablosu lazım. Yalnız ilk yaptığımız bağlantı yanlış oluyor o halde. Fanlardaki ARGB kablolarını bu kontrolcüye bağladıktan sonra kontrolcüdeki anakart bağlantısı için ayrılan kısımdan D_LED portuna bağlamanız lazım. Bu şekilde bir çoklayıcı olarak görev görecek kontrolcü, tüm fanları tek kablo ile bağlamış olacaksınız.
Bağlanmış. İlk yaptığımız D_LED bağlantısı kontrolcüden geliyorsa sorun yok, ben tek bir fandan geliyor sandım.Hocam fanlar bağlanmamış mi zaten?
Yok hocam teşekkür ederim ana kartı takacağım şimdi. Kasa MaximaV20.Bağlanmış. İlk yaptığımız D_LED bağlantısı kontrolcüden geliyorsa sorun yok, ben tek bir fandan geliyor sandım.
Son dediğiniz Type-C bağlantı kablosu. Nereden geliyor bu kablo, kasa ön panelinden mi? Anakartınızda bunun için gereken özel bağlantı yok. Şu tarz bir şey lazım onun için:
Kasa Dark Guardian Pro ARGB değil mi ya? Onda bu bağlantı yok ki.
İyi kötü çalıştırmayı başardık teşekkür ederim.Çalışması harika, bir şey atlamamışız.
Üstteki ikisini anlayamadım, uçlarını daha yakından çekip atabilir misiniz? Alttakiler SATA veri kabloları, anakartın kutusundan çıkmıştır. SATA depolama aygıtları için gereken bir bağlantı. Sizin sisteminizde olmadığı için takmanıza gerek yok.
Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.Yeni attıklarınızın birincisi RGB kablosu, iki ve üçüncü ise ARGB kablosu. Kontrolcüyle ilgili ek kablolar muhtemelen, onlara ihtiyacınız yok gibi görünüyor. İyi kullanımlar![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.