Çözüldü Resimdeki parçalar nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir5000a

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba resimdeki parçaları bilen varsa yardımcı olabilir mi veya nereden ögrenebilirm?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-05-29 163427.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-29 163427.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fakat SG90 servolar aksini gerektirecek işlemlere maruz kalmadığı taktirde en fazla 180 derece dönebilir. Sizin istediğiniz robotunuzun sınırsız ileri gidebilmesi ise servoları videodaki gibi bir işlemden geçirmeniz gerekebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten servolar sg90 değillermiş. Attiny Canbot linkte yazdığı gibi bu uygulamada HXT900 Micro Servo kullanılmış (bu servolar da sınırsız dönebilen servolar değiller. Blogda yazana göre yazar da potansiyometreyi söküp 180den fazla dönmesini engelleyen parçayı kırmış).

bir de bir transistör gördüm galiba ama LM35 ısı sensörü de olabilir.
O parça IR alıcı.
Attiny canbot robotu fotoğraftaki robotu yapmam gerekiyor 3D yazıcıda dış parçaları basıyorum ama ilk attığım fotoğraftaki Attiny58 dışındakileri bilmiyorum.

Arduino parçaları evet de isimlerini bulamadım bir türlü çok iyi bilmiyorum.

Arduino parçalarına benziyor ürünün işlevi nedir?

Dosya Ekleri

• 1717059474284.png
    1717059474284.png
    1.000,6 KB · Görüntüleme: 29
1 adet batarya, 2 adet SG90 servo, 1 adet HC-SR04 ultrasonik mesafe sensörü, 1 adet delikli pertinaks, bir adet entegre gördüm üstündeki koddan aynısını bulabilirsiniz, bir de bir transistör gördüm galiba ama LM35 ısı sensörü de olabilir.

Fakat SG90 servolar aksini gerektirecek işlemlere maruz kalmadığı taktirde en fazla 180 derece dönebilir. Sizin istediğiniz robotunuzun sınırsız ileri gidebilmesi ise servoları videodaki gibi bir işlemden geçirmeniz gerekebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten servolar sg90 değillermiş. Attiny Canbot linkte yazdığı gibi bu uygulamada HXT900 Micro Servo kullanılmış (bu servolar da sınırsız dönebilen servolar değiller. Blogda yazana göre yazar da potansiyometreyi söküp 180den fazla dönmesini engelleyen parçayı kırmış).

bir de bir transistör gördüm galiba ama LM35 ısı sensörü de olabilir.
O parça IR alıcı.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı