Çözüldü Retail key nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

justaesir

Hectopat
Bayağı bir konu, makale okudum az çok anladım ama bende konu açmasam içime sinmez gibi hissettim.

1- Retail keylerin aynı anda birden fazla bilgisayarda kullanılması mümkün mü?
2- internetten alınan Retail keyler güvenlik sorunu teşkil eder mi (kişisel bilgilerin, kart bilgilerinin bilgisayarda bulunduğunu varsayarsak sıkıntı çıkarır mı yani)
3- format atınca gider mi veya Microsoft hesabıyla ilişkilendiriliyorsa bunu kaldırmanın yolu var mı?
4- Retail keyleri daha ucuza bulabiliyorum -denemedim belki MAK satıyorlardır- bunun sebebi nedir? OEM'ler neden daha pahalı?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bayağı bir konu, makale okudum az çok anladım ama bende konu açmasam içime sinmez gibi hissettim.

2- internetten alınan Retail keyler güvenlik sorunu teşkil eder mi (kişisel bilgilerin, kart bilgilerinin bilgisayarda bulunduğunu varsayarsak sıkıntı çıkarır mı yani)
3- format atınca gider mi veya Microsoft hesabıyla ilişkilendiriliyorsa bunu kaldırmanın yolu var mı?
4- Retail keyleri daha ucuza bulabiliyorum -denemedim belki MAK satıyorlardır- bunun sebebi nedir? OEM'ler neden daha pahalı?

Şimdiden teşekkürler.

1- Hayır sadece 1 bilgisayarda aktivasyon olabiliyor.

2- Asla öyle bir durum geçerli değil.

3- Format atınca gider tekrar girmeniz gerekir. ( Microsoft hesabına ilişkilendirirsen gitmez )

4- OEM keyler anakarta yapışıyor. Format ile bile çıkmıyor. O yüzden pahalı. Bence gereksiz çünkü donanım değişince o para yabana gidiyor. Retail daha avantajlı.
1- hayır sadece 1 bilgisayarda aktivasyon olabiliyor.
2- key orijinal değilse zaten aktif edilemez ancak güvenilir olmayan bir siteden alırsanız bu ihtimal var.
3- Retail olduğu için yine girersiniz.

Son düzenleme:
Eğer okumadıysanız bu rehber yardımcı olabilir.

Şimdiden teşekkürler.

3- Format atınca gider tekrar girmeniz gerekir. ( Microsoft hesabına ilişkilendirirsen gitmez )

4- OEM keyler anakarta yapışıyor. Format ile bile çıkmıyor. O yüzden pahalı. Bence gereksiz çünkü donanım değişince o para yabana gidiyor. Retail daha avantajlı.

Çözüm
2- key orijinal değilse zaten aktif edilemez ancak güvenilir olmayan bir siteden alırsanız bu ihtimal var.

Yok hocam. Kaçak yollarla aktifleştirilmeye çalışılırsa bu olabilir. ( KMS uygulaması, CMD vb. )
Bu arada Retail keyler 1'den fazla PC'de aktif edilebilir.
1633627345599.png

Eğer okumadıysanız bu rehber yardımcı olabilir.

Teşekkür ederim hocam bunu görmemiştim.

Teşekkür ederim hocam.

Peki bunun harbiden retail key olma ihtimali var mı?

Hatta buda var bana garip geldi ama Amazon olunca bilemedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı