Retro sistem için anakart ve Quad serisi işlemci önerisi

811150

Centipat
Makaleler
1
Anakart
ASUS IPIBL-LA
Bu anakarta sahibim ve retro bir sistem kurmayı planlıyorum. Anakart için Quad serisi bir işlemci arıyorum. Bütçe konusunda sıkıntım yok ama sadece bu işlemciye 1500 TL vermek istemiyorum. Çok para harcamak istemiyorum, ancak her türlü öneriye açığım. Ayrıca ekran kartım yok ve elimde E6550 işlemci varken onboard üzerinden görüntü alamıyorum ama sistem çalışıyor. Anakartın bozuk olma ihtimali var mı? Ona göre uğraşacağım çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim öneriniz için. Pek hakim olmadığım için sorma gereği duyuyorum hocam 775 pin tüm işlemcileri destekliyor mu anakartım? Ve görüntü alma konusunda bir fikriniz var mı?
Max ram 8gb(ddr2) cpu:LGA775 Intel Core 2 Quad, Intel Core 2 Duo, Intel Pentium Dual Core
Bunlar destekliyor kartın 775 pin yani.
Görüntü alma konusunda onboard üzerinden gelmesi gerek ama onunda sebepleri var.
Bide işlemci olarak Xenon serisi öneririm X5xxx bulabilirsin rakamları üst olsun ordan az çok anlarsın.Quad iyi ama Xenon biraz daha başarılı.

Max RAM 8 GB(DDR2) CPU: LGA775 Intel Core 2 Quad, Intel Core 2 Duo, Intel Pentium Dual Core.
Bunlar destekliyor kartın 775 pin yani.
Görüntü alma konusunda onboard üzerinden gelmesi gerek ama onunda sebepleri var.
bir de işlemci olarak xenon serisi öneririm X5xxx bulabilirsin rakamları üst olsun oradan az çok anlarsın. Quad iyi ama xenon biraz daha başarılı.

Teşekkür ederim hocam.

Rica ederim.

Bir de şunu eklemek istiyorum genelde LGA 775 pinlilerin bazıları xenon için destekliyor onun için işlemcinin soketini orasinda bir çizgi var ise xenon al eğer anlamıyorsan internetten bak. Yok uğraşamam dersen Quad al.

Modlu Xeon'lardan bahsediyorsunuz sanırım. Açıkçası zamanında çok araştırdım ama pek fazla anlayamadım o yüzden çok da üstünde durmayı düşünmüyorum. Ama eğer fırsatım olursa bakacağım. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı