Return nedir?

Yusufc44

Decapat
Katılım
2 Ekim 2021
Mesajlar
135
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar internetten araştırdım ama hiç 1 şey öğrenemedim atıyorum JavaScript'te 1 algoritma kuruyorum ama çalışmıyor sebebi return yokmuş. Orada return olsa ne oluyor olmasa ne oluyor, mantığı ne bu returnun? Neden, ne zaman, ne için, nasıl kullanmalıyız bu returnu? Biri bana öğretsin.
 
Çıktı vermeyen fonksiyonlarda çıktı alınması için return kullanılıyor. Bir fonksiyonun ürettiği sonucu başka bir fonksiyona aktaracaksan veya başka bir yerde kullanmak için tanımlayacaksan return kullanman gerekir. NOT: Bu konuyu ben de yeni kavradım hatam olursa biri düzeltsin lütfen.
 
Return, bildigim kadariyla sayilari, baska metodlara dondurmek icin metodlarda cok kullaniliyor.

Ornegin;

JavaScript:
public void int toplama(){
int a;
int b;
int c = a+b;
return c;
}

Metodunu, main metoduna ekledigimiz zaman;

a ve b degiskenlerini mainden tanimlayip, toplama metoduna gonderiyoruz,
Toplama metodu da toplayip, main metoduna c degiskenini veriyor.
 
Method içerisinde işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, çıkan sonucu dışarıya aktarmak veya method dışında kullanmak için kullanılıyor.

Örneğin, bir methodun içerisinde uzunca bir faiz işlemi gerçekleştirdin. Para üzerinde bir sürü matematiksel işlemler gerçekleştirdikten sonra bir sonuç çıktısı olacak. Bu çıktıyı, direkt olarak methodun sonucu-çıktısı-eşiti olarak tanımlamanı sağlayan kelime return.

Return kullanmadan methodu yazarsan, içerisindeki işlemleri yapar ve bitirir. Method dışına bir değer döndürmez. Return ile döndürmesini sağlıyorsun.
 
Yukarıdaki arkadaşların cevaplarına ek olarak aynı sayı gibi Void yani boşta döndürebilirsin. Return dedikten sonraki satırlar çalışmaz.
 
Çok basit. Return kullanılan yerde işlem biter ve bir şey döndürülür. Bazen fonksiyondan çıkmak için de kullanılır. Neden kullanmalısın? Yazdığın fonksiyon sana bir sonuç döndürecekse. Niçin kullanmalısın? Yazdığın fonksiyonunun çıktısını almak için. Nasıl kullanacağını ise zamanla öğrenirsin. Döngü kırmak, dönüt almak, fonksiyondan çıkmak, fonksiyonu tekrar çalıştırmak gibi yerlerde kullanılıyor. Zamanla kavrarsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı