Reverse Curl düz barla mı Z barla mı yapılmalı?

Edmond_Dantes

Decipat
Daha fazla  
Ön kol için reverse curl hareketini düz barla mı yoksa z barla mı yapmalıyız? Hangisi daha etkilidir?
Düz barla yapıyorum güzel vuruyor lakin boş barla yapabiliyorum ağırlık arttıramıyorum, arttırdığımda 5-6. tekrardan sonra şiddetli bir acı giriyor flexor kaslara.

Acaba Z barla mı yapılmalı diye düşündüm. Z barın olayı bileğe yük bindirmemesi sonuçta.

Not: Dumbell önermezseniz sevinirim, onunla pek hissedemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z bar evet yararlı olabilir fakat tam o noktaya vurmuyor hocam. Cable da deneyebilirsiniz belki. Kısaca düz ile yapılmalı.

Ön kol için reverse curl hareketini düz barla mı yoksa z barla mı yapmalıyız? Hangisi daha etkilidir?
Düz barla yapıyorum güzel vuruyor lakin boş barla yapabiliyorum ağırlık arttıramıyorum, arttırdığımda 5-6. tekrardan sonra şiddetli bir acı giriyor flexor kaslara.

Acaba Z barla mı yapılmalı diye düşündüm. Z barın olayı bileğe yük bindirmemesi sonuçta.

Not: Dumbell önermezseniz sevinirim, onunla pek hissedemiyorum.
Fark etmez.

Flexor’ları çalıştırmak istiyorsan, supine (avuç içlerin sana bakacak şekilde) grip ile wrist curl yapmalısın. Reverse curl yaparken eller pronated pozisyonda olduğu için flexor’lardan çok extensor’lar çalışır, bu hareketin amacı zaten brachioradialis, brachialis ve extensor’lar gibi ön kol kaslarını izole etmektir. Kısaca, ön kol (forearm) için iki hareket yeterli:

Ön kolun öndeki kasları için (anterior): Supinated Grip Wrist Curl

Ön kolun arkadaki ve en büyük kasları için (posterior): Reverse Curl

Flexor’ları çalıştırmak istiyorsan, supine (avuç içlerin sana bakacak şekilde) grip ile wrist curl yapmalısın. Reverse curl yaparken eller pronated pozisyonda olduğu için flexor’lardan çok extensor’lar çalışır, bu hareketin amacı zaten brachioradialis, brachialis ve extensor’lar gibi ön kol kaslarını izole etmektir. Kısaca, ön kol (forearm) için iki hareket yeterli:

Ön kolun öndeki kasları için (anterior): Supinated Grip Wrist Curl

Ön kolun arkadaki ve en büyük kasları için (posterior): Reverse Curl
Evet hocam zaten yalnızca o iki hareketi yapıyorum 3'er setten. Demek istediğim reverse curl düz barda yaparken acı oluşuyor, z barda yapmak daha mı etkili olur veya fark etmez mi?

Evet hocam zaten yalnızca o iki hareketi yapıyorum 3'er setten. Demek istediğim reverse curl düz barda yaparken acı oluşuyor, z barda yapmak daha mı etkili olur veya fark etmez mi?
Düz barla wrist curl veya reverse curl yaparken avuç içi tamamen yukarı bakıyor. Yani bilek zorla aşırı dorsifleksiyona giriyor, yukarı doğru kırılıyor. Bu pozisyonda bilek eklemi doğal sınırını aşıyor, eklem kapsülü, bağlar ve tendonlar geriliyor. Bu yüzden acı ve rahatsızlık hissini hissetmen olası. Z-Bar, bilekleri daha doğal bir pozisyona sokuyor, o yüzden onu kullanman daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı