Çözüldü Reverse fan ve düz fan farkı ve görevi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ivar Lothbrok

Hectopat
Daha fazla  
Reverse fan ve düz fan farkı nedir? Kasa içinde kaç tane reverse kaç tane düz fan olmalı? Reverse fan ne yapar, düz fan ne yapar?

Çözüm
Reverse fan ve düz fan farkı nedir? Kasa içinde kaç tane reverse kaç tane düz fan olmalı? Reverse fan ne yapar, düz fan ne yapar?
Reverse ile normalin tek farkı hava yönü. Akvaryum kasalarda fanın kötü görünmemesi için reverse fanlar kullanılır bazı yerlerde. Eğer akvaryum kasada hava akış yönünü doğru yapmak istiyorsan bazı fanlar reverse olmalı görsel olarak düzgün görünmesi için. Ancak normal kasalarda reverse fana gerek yok. Kaç tane reverse, kaç tane düz fana ihtiyacın olduğu kasanın modeline göre değişir.
Reverse ile normalin tek farkı hava yönü. Akvaryum kasalarda fanın kötü görünmemesi için reverse fanlar kullanılır bazı yerlerde. Eğer akvaryum kasada hava akış yönünü doğru yapmak istiyorsan bazı fanlar reverse olmalı görsel olarak düzgün görünmesi için. Ancak normal kasalarda reverse fana gerek yok. Kaç tane reverse, kaç tane düz fana ihtiyacın olduğu kasanın modeline göre değişir.

Çözüm
Bu kasayı alacağım da açıklamasında 5 fan reversed 1 fan düz gözüküyor. İyi mi sence?

Olması gereken. Reverse fanlar ile alttan ve yandan hava alıyor, normal fan ise tahliye amaçlı; içerideki sıcak havayı dışarı atıyor. Ancak fiyatı yüksek gibi ve geç teslimat yazıyor sitede.

Olması gereken. Reverse fanlar ile alttan ve yandan hava alıyor, normal fan ise tahliye amaçlı; içerideki sıcak havayı dışarı atıyor. Ancak fiyatı yüksek gibi ve geç teslimat yazıyor sitede.
Evet 35-40 günde geliyormuş ama kasaya aşık oldum. En büyük artısı da içinde 6 tane ARGB fan olması, ekonomik bakımdan çok iyi. Daha iyi bir önerin var mıdır? Yoksa bunu alıp beklicem sanırım. Çünkü müthiş gözüküyor.

Bu kasayı kullanıyorum. Reversed fanlar kolay bulunmuyor, hele ki aynı modelde. Akvaryum kasa alacaksanız kesinlikle fanları kendinden monte edilsin King 95 Pro gibi.

Kırmızısı da şıkmış:

Benim kasaya NZXT KRAKEN ELİTE 360 sıvı soğutma kullandım. Bu soğutmanın fanları Be Quiet Light Wings High Speed fanlar ile değiştirdim, hem Montech fanlarla uyumlu halka ledli hem de statik basıncı sıvı soğutma için yeterli:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam müthiş denk geldik. Evet yüzde yüz akvaryum kasa alıcam. Sence bunu mu almalıyım? Sana zahmet bir fotoğrafını atabilir misin kasanın. Ve hangi siteden sipariş ettin sen Jumbum'dan mı, kaç günde geldi? Ve deneyimlerini paylaşırsan müthiş olur.

Ben aldığımda Pro olmayanı vardı, yani fansızı. Fanlarını amazon.com sitesinden zorla buldum. Alacaksanız Pro olanını alın, hem fan var hem de ARGB ve fan kontrolcü var.
Amerikan üretimi, her havalandırma toz giltreli, sacı, camı, filtre kasası taş gibi sağlam. İşçilik harika. Bazı videolarda ön kavisli camdan araba geçiyor.
Pro olmayan beyazının Türkçe incelemesi var. İzleyin derim.

Teşekkür ederim. Sen hangi siteden aldın hocam link atabilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…