Fakat yine de ben içim rahat etsin diye her güncellemede kurulumu yeniliyorum.ReviOS, 23.12 playbook sürümünden itibaren Windows Güncellemeleriyle tamamen uyumludur. Bu, Microsoft'tan en son güvenlik yamalarını ve özellik güncellemelerini herhangi bir sorun yaşamadan alabileceğiniz anlamına gelir. Dahası, Windows Update, ReviOS'un kaldırdığı hiçbir sistem bileşenini (reklamlar ve bazı Appx paketleri hariç) yeniden yükleyemeyecektir. Sistem kararlılığınızdan veya kullanıcı deneyiminizden ödün vermeden hem ReviOS'un hem de Windows Update'in avantajlarından yararlanabilirsiniz.
Bios'tan aktif olduğu sürece aygıt yöneticisindeki hpet bir fark yaratmıyor benim bildiğim. Birde timer resolution'u önermeyenlerde var. Zamanla stabilliği bozuyor diyorlar. Özellikle windows 11 zamanlayıcı olarak daha iyiymiş.ReviOS tayfası HPET Windows Timer Resolution olayını ilk devreye sokan ekiptir. Siteleri 2019'dan beri açık ve sertifikalı. Bu yıllardan öncede yaptığı çalışmaları güvenilir köklü sitelerde paylaşılıyor ve inceleniyordu. Tabii ki artık bu tür Tweak Windowslar Microsoft'un güncellemeleri ile sınırlandırılmaya başlandığı için, ve eskisi kadarda etkisi olmadığı için pöpülerliğini yitirdi. Lakin şu zamanda bile diğer ne olduğu belli olmayan ya da popüler olan, örnek AtlasOS'a göre çok daha iyi olduğu kesin her konuda. Normal orta segment PC ve yüksek FPS sevenler için default Windows'a göre tercih edilebilir diğerleri arasında.
Gigabyte anakartlarda bir tek var HPET için ayar, o da aslında tam olarak bir HPET olayı değil.Bios'tan aktif olduğu sürece aygıt yöneticisindeki hpet bir fark yaratmıyor benim bildiğim. Birde timer resolution'u önermeyenlerde var. Zamanla stabilliği bozuyor diyorlar. Özellikle windows 11 zamanlayıcı olarak daha iyiymiş.
bcdedit /set tscsyncpolicy Enhanced
bcdedit /deletevalue useplatformtick
bcdedit /set disabledynamictick Yes
bcdedit /deletevalue useplatformclock
Bu kodlar en stabil ayar sanırsam. Sizin fikriniz ne bu konuda?
Bios ayarları her şeyi değiştiriyor. Scewin ile bir çok ayarı değiştirdim. Kafama göre değil ama. Bios ayarları, windows'a yapılan bir çok şeye göre çok ciddi fark ettirdi. FPS aynı olsa bile oyunlar daha akıcı hissettirdi. Yaptığım ayarları üst seviye sistem kullanan 1,2 arkadaşa'da yaptım onlarda da ciddi artışlar oldu. Artık akıcılığa o kadar alıştım ki sistemde ki en ufak micro stutter'i bile anlıyorum. Bir çok kişi oyunum akıcı diyor ama onların çoğu micro stutter yiyor sadece fark etmiyorlar. Ama bu AMD sabit voltaj neden kötü onu anlamadım. Normalde PBO + CO ile 4.65GHZ de kullanıyordum. Ben sabit voltaj ile 4.4GHZ yaptım. FPS oyunlarında daha iyi hissetirdi bana. Şahsen kendi sistemimden fazlasıyla memnunum. B450M A PRO MAX gibi berbat bir anakart kullanmama rağmen. Bir çok kişinin takılmadan oynayamadığı bir çok oyunu hem yüksek fps hem de takılma olmadan oynayabiliyorum.Gigabyte anakartlarda bir tek var HPET için ayar, o da aslında tam olarak bir HPET olayı değil.
"HPET, donanım ve işletim sistemi arasında yüksek çözünürlüklü zamanlama işlevselliği sağlar"
Donanımların kendilerine ait fiziksel bir gecikme süreçleri olur. Lakin biz bu parçaları Windows gibi bir işletim sistemi üzerinde kullandığımız için Windows zamanlayısınında bir o kadar önemi oluyor. İşlemci burada bu konuda çoğu işlemin hesaplamasını yapan, ve diğer donanımlarında kendi içinde yaptığı hesaplamalarda da en başta görev gören donanım oluyor. Elbette bir mouse bile buradaki genel yapılandırmada önemi oluyor bu konuda da. Eskiden Windows'da donanımların direkt kas gücüne ve gecikme potansiyeli geçerliydi. Ama uzun zamandır çoğu şey olması gerektiği gibi oldu, oyunlarda fizik kuralları geldi, dolasıyla dinamik olma ve en önemlisi yüksek FPS oyunlarda frekans aralıkları daha bir önemli oldu. Bu yüzden Windows bu olayı kapattı, işte yıllar önce şu komut geçerliydi "useplatformclock false" şimdi bunu yaptığım zaman PC 2 dakikada açılıyor ve işlemci + sürücü gecikmeleri 30 kat artıyor PC kitleniyor kısacası. ReviOS'u ilk kullandığım zamanlarda gerçekten bunu yapmak istemiyordum, ama ben de o dönemlerde çoğu kişi gibi problem yaşıyordum yüksek FPS oyunlarda. Ama sonunda her şeyin daha çok uyum ve senkronizeler ile alakalı olduğunu anladım. Uzun zamandır ne ReviOS ne başka OS kullanmıyorum. Hatta Windows'um tamamen default, hiçbir uygulama kapalı değil, aksine fazladan fazladan rahat rahat istediğimi kuruyorum ve hiçbir şekilde ne oyunda ne sistem gecikmesinde bir sapma yaşamıyorum. Windows zamanlayıcısının ne kadar önemli olduğunu YouTube kanallarımda anlatıp durmuştum üstelik bir video için 1 saatimi harcıyordum sadece kayıt için. Bir kaç gün sonra da AMD'nin 1080p + özellikle yüksek FPS oyunlar için alınan 7800x3D ve 9800x3D'nin nasıl bir saçmalık olduğunu anlatacağım. Elbette yine önceden olduğu gibi toxiclik yapacak insanlar olacaktır. Bu ülke bu hale geldi malesef. Elle tutulur kimsenin yapamadığı hesaplamaları yaparsın, gösterirsin, ama yine de herkes için doğru olan sonucu anlatamazsın, ama geneli ilgilendiren papağan tarzı şeyleri sayıkladığın zaman el üstünde tutulursun ve ne kadar yanlış olsada paylaşımlar o gerçeğin yerine geçerİşlemcinin dinamik çalışması gerekiyor kesinlikle, ben Technopatta kaç sene oldu bilmiyorum ama işlemcilerin özellikle AMD platformlarında yüksek FPS oyunlar için voltaj sabitlemenin çok kötü bir şey olduğunu yazdığım için bile yuhalandım. Halbuki bu donanım dinamik çalışması gerekir, tıpkı kulaklık gibi, algı önemli burada, konu şu an duyma algısı sadece insan tarafında, bir de bunun donanım ve işletim sistemi arasındaki hesaplama, isabetleme algı oranı var bunlardan bahsetmeyeceğim şimdilik sadece insanı ilgilendiren duyma algısını vurgulayacağım. Örnek bir kulaklık 20ve40Hertz aralığına sahip bir frekans değeri var, bu uzak ve yakın olan mesaferlerdeki sesler, yani ses frekansları ile ilgilidir, şimdi bu kulaklık bile bu işleri yaparken kendi USB kartı ya da neyse o, oradan beslendiği elektrik akımı ile dinamik bir iletişim sağlıyor. Bu olayları işlemciye yapıldığı zaman dolasıyla ortaya tamamen saçma sapan sapma durumları çıkıyor. Misal bir işlemci düşünelim şu an. Arkada Chrome açık, kendi uygulamalarım var, Win uygulamaları, hizmetler, bunların hepsi işlemci tarafında dinamik bir kullanım sağlıyor, biz kalkıp voltajı sabitlersek eğer, düşük frekansta çalışan işlemci çekirdekleri tuhaf şekilde kendine bu açıdan daha yukarıya taşımaya çalışır, dolasıyla senkronize olayı bozulur. Online oyunlardaki TickRate gibi düşünün. Windows zamanlayıcısıda 1ms olmak zorunda minimum, elbette sınırı çok daha düşük zamanlara ulaşabiliyor, ama şimdi oynadığımız oyunlardaki TickRate, kullandığımız internet, donanımları hesaba kattığımız zaman işte burada çoklu şekilde bir zamanlama, yoklama, hesaplama, ve isabetleme oranları şaşmaya başlıyor. Bu durumları en kötü şekilde tetikleyen durum ise güçtür. Monitörlerde bile Overdrive olayları malesef kötü. Akıl var mantık var, bir donanımda bunu yaptığımız zaman iyi oluyorsa eğer, o donanımın üreticisi olan firmalar neden bunu default yapmıyor ? Örnek Intel, işlemci konusunda Watt kısmını özellikle free bırakıyor, çünkü işi derinden hesaplayıp sonuç çıkaran kullancıların olduğunu biliyor bu firma, ve bundan dolayı 253Watt max TDP değeri olan işlemcileri 350Watt kadar zorlayıp gerçekten performans ve Cebir hesaplamasında çok daha iyi ve stabil sonuçlar çıkarılabiliyor. AMD işlemciler öyle değil, kabaca söylemek gerekirse tak kullan tarzında, evet PBO ayarları gibi güzel olayları var ama bir Intel gibi stabil ve en önemlisi potansiyelin üzerine zorlayamazsınız AMD işlemcileri. Kusura bakma cnm konuyu uzattım ve biraz farklıda gelebilir bu şekilde yorum yaptım. Bu arada o komutların hiçbirini yapma Kendine birbirine uyumlu ve donanımsal olarak gecikme değerleri kabul edilebilir bir bilgisayar topla, daha sonra elbette yapman gereken bir takım şeyler olacaktır malesef BIOS üzerinde. Mesela ben 1 hafta önce 14900KF aldım ve işlemcinin Microcod sürümünden dolayı tuhaf bir sıcaklık + FPS düşmesi yaşadım. 2 önceki 0x125 sürüme geçtim. Anakart BIOS sürümleri bile başta işlemciyi ve sonra diğer donanımları etkileyecek nitelikte, ve işin komik tarafı bu etkileme durumları %70 kötü oluyor hep Yani güncel güncel olan her şey daha çok kötü genel kullanıcılar için. ReviOS için olumlu şeyler yazdım çünkü ne de olsa o ekibin yaptığı Tweak edilmiş Windows'lardan bile çok şeyler öğrendim. Lakin uzun zamandır kullanmıyorum. Kullanacak ya da merak edecek arkadaşlar olursa diye tavsiye verdim diğerlerine göre. 14700k, 7800x3D muadil ve üzeri model işlemci sahibi kullanıcılara hiçbir şekilde önermiyorum. Eğer ki bu sistemlerde bu tür Windows Tweak durumlarına kaldıysa her şey o bilgisayarı hiç ama hiçbir şey kurtaramaz. Kullanıcı ya problemlidir, ya da kullandığı bilgisayarda başta güç durumlarını ilgilendiren donanımsal bir problem vardır.
Bios ayarları her şeyi değiştiriyor. Scewin ile bir çok ayarı değiştirdim. Kafama göre değil ama. Bios ayarları, windows'a yapılan bir çok şeye göre çok ciddi fark ettirdi. FPS aynı olsa bile oyunlar daha akıcı hissettirdi. Yaptığım ayarları üst seviye sistem kullanan 1,2 arkadaşa'da yaptım onlarda da ciddi artışlar oldu. Artık akıcılığa o kadar alıştım ki sistemde ki en ufak micro stutter'i bile anlıyorum. Bir çok kişi oyunum akıcı diyor ama onların çoğu micro stutter yiyor sadece fark etmiyorlar. Ama bu AMD sabit voltaj neden kötü onu anlamadım. Normalde PBO + CO ile 4.65GHZ de kullanıyordum. Ben sabit voltaj ile 4.4GHZ yaptım. FPS oyunlarında daha iyi hissetirdi bana. Şahsen kendi sistemimden fazlasıyla memnunum. B450M A PRO MAX gibi berbat bir anakart kullanmama rağmen. Bir çok kişinin takılmadan oynayamadığı bir çok oyunu hem yüksek fps hem de takılma olmadan oynayabiliyorum.
Bu verdiğim kodları bu sitede açıklamış. Bir çok farklı ayarda söylüyor. Bunlar hakkında bir bilgin var mı?
Bir de şeyi sormak istiyorum. Bu RTSS ile monitör gerçek hz değerinin 0,010 altına sabitleyip fast sync açmak mantıklı mı? Bana gsync + vsync + reflex'e göre hem daha akıcı hem de daha düşük input lag yapıyor gibi geldi. İntel PresentMON programıyla kontrol ettim. FPS serbestken 3-6 ms arası gözükürken bu şekilde sabitleyince 5-9 ms arası oluyor. GSYNC, VSYNC ve REFLEX ile 9-12ms arası.
Merhaba, az önce sanırım bir üyenin imzasında ReviOS'u gördüm. Windows 10'da en sevmediğim şey saçma, ve gereksiz asla kullanmadığım uygulamaları ve galiba devre dışı bırakıyormuş bunları başlat menüsünü de classic Shell yapıyormuş. Dikkatimi çekti kullanan var mı? Sağlıklı mıdır?
ReviOS: Revision
Hocam bu şekilde yaptım. Doğru mudur? Nvidia ölçeklendirmesi yerine bunu kullanıyorum. Seçtiğim çözünürlük oyunlarda direk stretch şeklinde oluyor. Nvidia yerine bunu önerenler vardı.
Eki Görüntüle 2349382
Hocam birde process lasso programında arkaplandaki uygulamaları spotify,discord,brave,steamwebhelper,epicgames,vanguard falan bunları sadece sanal çekirdeklere koydum. Oyunları ise gerçek çekirdeklere. Diğer ayarları kullanmıyorum. Pro balance,idle saver gibi. Birde gui kapattım sadece processgovernor çalışıyor. Oda 10 saniye de bir kontrol ediyor.
Peki process lasso kullanmak mantıklı mı? Tüm özelliklerini devre dışı bıraktım sadece arkaplanda ki motor istediğim uygulamaların çekirdeklerini ayarlıyor.Bu arada pardon ben Standart Resolution demişim, yanlış oldu özür dilerim. Orasını ellemeyeceksin.
Detailed resolutions kısmında 60Hz olan kısım -/+ ayarlı gibi gördüm sen de. Bu genelde monitör'ün ölçeklendirmesi için +/+ olur. Mümkünse CRU resetle monitörünü ben yanlış söyledim Standart Res kısmı değildi. Şu şekilde olsun; sana kendimden paylaşacağım örnek olarak. Eğer NVIDIA ekran kartı kullanıyorsan CRU uygulamasında "Extension block" kısmında "Refresh Rate" şöyle bir optimizasyon yapman gerekir. Örnek benim 240Hz monitörüm olduğu için 0.240Hz düşürüyorum. Bu rakam önemli. Senin 144Hz olduğu için 143.856Hz yapman gerek. Detailed resolutions kısmında yapacağın 59Hz de tam olarak 59.000Hz şeklinde görünmeli. AMD ekran kartlarında ise monitör Hz neyse tam olarak o rakam girilmeli. 240 için 240.000 144 için 144.000Hz Diğer şeylere dokunma. Ama eğer ki oyunlarda oynadığın farklı çözünürlükler olursa onları "Extension block" kısmına ekle, ama unutma "Sync Polarity" +/- şeklinde olacak o kısımda ekleyeceğin özel çözünürlük, ve Hz olayını yine 143.856 yapman gerek. Ekleme yaparken diğer pixel ayarlarına fln dokunma bence.Eki Görüntüle 2349511