mwtafaa0
Centipat
Daha fazla
Daha önce Arduino kullanmadım ama bilgilerim doğrultusunda:
RFID modelinin fark edeceğini zannetmiyorum. Senin kartına uygun olan kütüphaneyi kullanarak aynı sistemi uyarlayabilirsin.
PN532 olarak geçiyor.
Kütüphane linki: GitHub - elechouse/PN532: NFC library for Arduino using PN532
Library ile alakalı kodları değiştirmen gerekecek.
Son olarak tavsiye:
Videoda yazılan kodlar login ekranında enter tuşuna basıp ardından şifreyi girip tekrar enter tuşuna basıyor.
Eğer şifre giriş ekranı açıksa enter tuşuna basmak hatalı şifre girişi olarak algılanacak ve geriye kalan işlemler işe yaramayacak.
Yani sistem sadece tek koşulda düzgün çalışacak. Bunun yerine ESC tuşunu kullanmayı sağlayabilirsin.
Windows şifre giriş ekranında değilse şifre giriş ekranına atlar. Şifre giriş ekranındaysa da ESC tuşunun yapacağı bir işlev olmadığı için hatalı şifre durumu oluşmaz. Linux ve MacOS'e de bu şekilde uyarlanabilir.
Kütüphane linki: GitHub - elechouse/PN532: NFC library for Arduino using PN532
Library ile alakalı kodları değiştirmen gerekecek.
Son olarak tavsiye:
Videoda yazılan kodlar login ekranında Enter tuşuna basıp ardından şifreyi girip tekrar Enter tuşuna basıyor.
Eğer şifre giriş ekranı açıksa Enter tuşuna basmak hatalı şifre girişi olarak algılanacak ve geriye kalan işlemler işe yaramayacak.
Yani sistem sadece tek koşulda düzgün çalışacak. Bunun yerine ESC tuşunu kullanmayı sağlayabilirsin.
Windows şifre giriş ekranında değilse şifre giriş ekranına atlar. Şifre giriş ekranındaysa da ESC tuşunun yapacağı bir işlev olmadığı için hatalı şifre durumu oluşmaz. Linux ve macOS'e de bu şekilde uyarlanabilir.
Dediğim gibi daha önce Arduino kullanmadığım için bilmiyorum, yazılım kısmı için mesaj yazdım.
Anladığım kadarıyla yardımcı olacağım.
Solda bulunan gnd ve vcc karta güç sağlamak içindir. Buraya Arduino'daki Power pinlerinden güç vereceksin.
Vcc --> Arduino'da +5v
Gnd --> Arduino'da gnd.
İletişim türü bu kart için spı, uart ve ı2C olarak üçe ayrılıyormuş. Yani kablo bağlantılarını hangisini istiyorsan ona göre yapacaksın.
Spı ve uart iletişimi nasıl sağlanacak bilmiyorum o yüzden sadece ı2C için yazacağım.
Yine kartın sol tarafında güç girişlerinin altında olan sda ve scl iletişim için kullanılacak.
Sda --> Arduino'da pin 2
Scl --> Arduino'da pin 3
Son olarak kart üzerinde alt kısımda hsu, ı2C, spı ve onların yanlarında rakamlar yazıyor. Onun üstünde bulunan mod seçiciyi (dıp switch) kullanarak kartı ı2C moduna alman gerekiyor.
Switch üzerinde 1 yazanı açık (on) konumuna alacaksın.
2 yazanı da kapalı (off) konumunda tutacaksın.
Bundan sonra yukarıda yazdığım şekilde Arduino programlamasına geçebillirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.