Çözüldü RFID ile bilgisayarda oturum açma projesi nasıl hayata geçirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mwtafaa0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben RFID ile bilgisayarda oturum açma projesini yapmak istiyorum ama elimde mavi olan kart yerine kırmızı olan şu karttan var;

PN532-RFID-module.jpg

Kartın üzerinde HW-147 yazıyor. Videolardaki gibi kullanabilir miyim ve nasıl kullanırım?
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Yerayay

Son düzenleme:
Çözüm
Daha önce Arduino kullanmadım ama bilgilerim doğrultusunda:
RFID modelinin fark edeceğini zannetmiyorum. Senin kartına uygun olan kütüphaneyi kullanarak aynı sistemi uyarlayabilirsin.

PN532 olarak geçiyor.
Kütüphane linki: GitHub - elechouse/PN532: NFC library for Arduino using PN532

Library ile alakalı kodları değiştirmen gerekecek.

Son olarak tavsiye:
Videoda yazılan kodlar login ekranında Enter tuşuna basıp ardından şifreyi girip tekrar Enter tuşuna basıyor.
Eğer şifre giriş ekranı açıksa Enter tuşuna basmak hatalı şifre girişi olarak algılanacak ve geriye kalan işlemler işe yaramayacak.
Yani sistem sadece tek koşulda düzgün çalışacak. Bunun yerine ESC tuşunu kullanmayı sağlayabilirsin.

Windows şifre giriş ekranında değilse şifre giriş ekranına atlar. Şifre giriş ekranındaysa da ESC tuşunun yapacağı bir işlev olmadığı için hatalı şifre durumu oluşmaz. Linux ve macOS'e de bu şekilde uyarlanabilir.
RFID modelinin fark edeceğini zannetmiyorum. Senin kartına uygun olan kütüphaneyi kullanarak aynı sistemi uyarlayabilirsin.

PN532 olarak geçiyor.

Son olarak tavsiye:
Videoda yazılan kodlar login ekranında Enter tuşuna basıp ardından şifreyi girip tekrar Enter tuşuna basıyor.
Eğer şifre giriş ekranı açıksa Enter tuşuna basmak hatalı şifre girişi olarak algılanacak ve geriye kalan işlemler işe yaramayacak.
Yani sistem sadece tek koşulda düzgün çalışacak. Bunun yerine ESC tuşunu kullanmayı sağlayabilirsin.

Windows şifre giriş ekranında değilse şifre giriş ekranına atlar. Şifre giriş ekranındaysa da ESC tuşunun yapacağı bir işlev olmadığı için hatalı şifre durumu oluşmaz. Linux ve macOS'e de bu şekilde uyarlanabilir.

Son düzenleme:
Çözüm

PN532 olarak geçiyor.

Son olarak tavsiye:
Videoda yazılan kodlar login ekranında enter tuşuna basıp ardından şifreyi girip tekrar enter tuşuna basıyor.
Eğer şifre giriş ekranı açıksa enter tuşuna basmak hatalı şifre girişi olarak algılanacak ve geriye kalan işlemler işe yaramayacak.

Windows şifre giriş ekranında değilse şifre giriş ekranına atlar. Şifre giriş ekranındaysa da ESC tuşunun yapacağı bir işlev olmadığı için hatalı şifre durumu oluşmaz. Linux ve MacOS'e de bu şekilde uyarlanabilir.

Bağlantıları nasıl yapacagım video var mı bunun için

Dediğim gibi daha önce Arduino kullanmadığım için bilmiyorum, yazılım kısmı için mesaj yazdım.

Anladığım kadarıyla yardımcı olacağım.
Solda bulunan GND ve VCC karta güç sağlamak içindir. Buraya Arduino'daki Power pinlerinden güç vereceksin.
VCC --> Arduino'da +5V
GND --> Arduino'da GND

İletişim türü bu kart için SPI, UART ve I2C olarak üçe ayrılıyormuş. Yani kablo bağlantılarını hangisini istiyorsan ona göre yapacaksın.

SPI ve UART iletişimi nasıl sağlanacak bilmiyorum o yüzden sadece I2C için yazacağım.

Yine kartın sol tarafında güç girişlerinin altında olan SDA ve SCL iletişim için kullanılacak.
SDA --> Arduino'da pin 2
SCL --> Arduino'da pin 3

Son olarak kart üzerinde alt kısımda HSU, I2C, SPI ve onların yanlarında rakamlar yazıyor. Onun üstünde bulunan mod seçiciyi (DIP Switch) kullanarak kartı I2C moduna alman gerekiyor.

Switch üzerinde 1 yazanı açık (ON) konumuna alacaksın.
2 yazanı da kapalı (OFF) konumunda tutacaksın.

Bundan sonra yukarıda yazdığım şekilde Arduino programlamasına geçebillirsin.

Son olarak tavsiye:

Dediğim gibi daha önce Arduino kullanmadığım için bilmiyorum, yazılım kısmı için mesaj yazdım.

Anladığım kadarıyla yardımcı olacağım.
Solda bulunan gnd ve vcc karta güç sağlamak içindir. Buraya Arduino'daki Power pinlerinden güç vereceksin.
Vcc --> Arduino'da +5v
Gnd --> Arduino'da gnd.

İletişim türü bu kart için spı, uart ve ı2C olarak üçe ayrılıyormuş. Yani kablo bağlantılarını hangisini istiyorsan ona göre yapacaksın.

Spı ve uart iletişimi nasıl sağlanacak bilmiyorum o yüzden sadece ı2C için yazacağım.

Yine kartın sol tarafında güç girişlerinin altında olan sda ve scl iletişim için kullanılacak.
Sda --> Arduino'da pin 2
Scl --> Arduino'da pin 3

Son olarak kart üzerinde alt kısımda hsu, ı2C, spı ve onların yanlarında rakamlar yazıyor. Onun üstünde bulunan mod seçiciyi (dıp switch) kullanarak kartı ı2C moduna alman gerekiyor.

Switch üzerinde 1 yazanı açık (on) konumuna alacaksın.
2 yazanı da kapalı (off) konumunda tutacaksın.

Bundan sonra yukarıda yazdığım şekilde Arduino programlamasına geçebillirsin.

Hocam maşallah bilginiz de yokmuş teşekkür ederim iyi akşamlar.😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı