Çözüldü RGB fan renk sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaan Bayraktar

Femtopat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar Tomahawk B450 Max Anakart var, yeni kasa aldım kasam Cooler Master TD500. bağlantıları sağladım ama kasanın fanlarını değiştiremiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama cpu soğutucusunun fan rengini değiştirebiliyorum?
Anakartınızda ARGB çıkışı bulunmuyor. Muhtemelen ARGB bağlantısını kontrolcüye yapmışsınızdır. Kontrolcü üzerinden değiştirebilmeniz gerekli. Ek olarak kontrolcüyü de kasa üzerindeki reset butonuna bağladıysanız reset butonu ile de değiştirebilmeniz gerekli.
Kasam bu COOLER MASTER MASTERBOX TD500 MESH 3x120mm ARGB LED FANLI MidT ATX SİYAH KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
 
CPU soğutucum cooler master m410p, yazılım üzerinden değiştiriyorum.
Kasadan çıkan bi button gibi bir şey var hepsini onda topladım onuda ana karta bağladım.
 
Son düzenleme:
Butondan kastınız nedir, konrolcü mü? Eğer fanlar kontrolcüye, kontrolcü de anakarta bağlı ise muhtemelen reset tuşu ile değiştirebilirsiniz.

Fotoğraf paylaşabilir misiniz? Mesela bu buton dediğiniz şey nedir? Fanların bağlantısı nereye yapılı? ''Buton''un bağlantısı nereye yapılı?
 
B450 model anakartlar'da maalesef ARGB pinleri bulunmuyor. O yüzden Cooler Master, TD500 mesh kasanın içerisinde RGB kontrolcüsü bulunduruyor; renkleri değiştirebilmeniz için. Bu renkleri anca ve anca kontrolcü üzerindeki tuş ile yapabilirsiniz.

Bir diğer çözüm JRAINBOW, R_LED, HEADER VDG pinli bir anakart almakta. Örneğin B550 Tomahawk. O zaman kontrolcüyü kullanmanıza gerek kalmadan pinlerinizi anakarta takıp mystic light, aura rgb, polychrome, rgb fusion gibi bilgisayarınıza kurdugunuz programlar yardımıyla renkleri değiştirebiliyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı