RGB Fusion uygulaması tempered glass ARGB kasanın fanlarını görmüyor

40Haramiler

Centipat
Katılım
21 Temmuz 2022
Mesajlar
313
Makaleler
1
Çözümler
2
Arkadaşlar merhaba.

"Gigabyte Z690 ud DDR5" bir anakartım var, kasam ise "bitfenix nova mesh SE beyaz, mor tempered glass ARGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa" içinde ARGB kontrolcüsüyle geldi, sorunum şu ki, tüm bağlantıları doğru yaptığım halde RGB Fusion uygulaması kasadaki fanlarımı görmüyor. Kasanın üstünde bir tuş var, reset SW mantığıyla çalışıyor, her bastığımda renk değiştiriyor, ama ben bu işi RGB Fusion'la yapmak istiyorum, anakartımın desteği var, sizce sorun nerede?
Kontrolcüden gelen 3 pinli ARGB anakarttaki soketinde.
Pwn kablosu SYS_FAN'da.
Kontrolcüdeki SATA bağlantısı, fanlar ve LED'ler doğru bağlantıda.

Konu başlığını " RGB Fusion uygulaması ARGB' fanları görmüyor" olarak düzenler misiniz moderatörler, kendi kendine değişmiş.
 
Son düzenleme:
Kumanda varsa MB tuşuna basın. Yoksa Reset tuşuna uzun basıp deneyin.
 
Kumanda varsa MB tuşuna basın. Yoksa reset tuşuna uzun basıp deneyin.

Kumanda yok, kasanın üstünde reset tuşu LED olarak konumlandırılmış. O tuşa bastığımda zaten modlar arasında geçiş yapabiliyorum, benim istediğim bunu anakart üzerinden yönetebilmek. Ama RGB Fusion uygulamasında yönetemiyorum.
 
Bazen uyumsuz olabiliyor. Arkadaşlar da baksınlar.
 
Aslında anakartım uyumlu, uyumlu olmasa 2 tane ARGB soketi olmaz, acaba BIOS'tan mı bir şeyleri aktif etmem gerek, atladığım bir şey mi var 🤷🏻‍♀️ çünkü kasayı ben evde kendim kurdum, hazır olarak almadım. Kontrolcüden kaynaklı desem, tuşla basıldığında gayet iyi çalışıyor, ama anakartın bunu görmemesi ve yönetememem çok saçma.
 
Anakartta zaten var fakat bazen LED uyumu sıkıntı yapabiliyor. Zaten bunu üreticiler de belirtiyor.
 
LED bağlantısını kontrolcuden ayırın ve direkt olarak anakarta takıp deneyin. Başarılı olursa farklı bir çoklayıcı kablo alıp yapabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı