Çözüldü RGB kablosunu yanlış takarsak bir şey olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hangi model ekran kartın?
Mesa 5700/5600 XT için şöyle gösterilmiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
RGB kablosunun pinleri "12V(POWER)-GREEN-RED-BLUE" diye gidiyor, eğer ters takarsan takacağın anakart/ekran kartının RGB yerinde 12V pinine BLUE pini gelir, sorun yapar mı bilmiyorum, çünkü ben RGB kablosunu ters taktığımda bir sorun olmamıştı, düzeltince olması gerektiği gibi çalışmıştı.
Mümkün mertebe yanlış takmamaya çalış.
Takacağın RGB kablosunda ok işareti olması lazım, o ok 12V pinine tekabül ediyor.

Yanlış takarsanız port için sorun olabilir.
ROG Strix bir karta sahipsiniz galiba. 4 pin 12V RGB portu için ok yoksa 12V yazısı vardır. 12V pinine okun denk gelmesi lazım.
Çok incelemedim ama anakart gibi basit gelmedi.
RGB kablosunun pinleri "12V(POWER)-GREEN-RED-BLUE" diye gidiyor, eğer ters takarsan takacağın anakart/ekran kartının RGB yerinde 12V pinine BLUE pini gelir, sorun yapar mı bilmiyorum, çünkü ben RGB kablosunu ters taktığımda bir sorun olmamıştı, düzeltince olması gerektiği gibi çalışmıştı.
Mümkün mertebe yanlış takmamaya çalış.
Takacağın RGB kablosunda ok işareti olması lazım, o ok 12V pinine tekabül ediyor.
Kabloda ok var ama ekran kartında ne yapacağıma dair herhangi bir şey bulamadım bilgi yok.

Mesa 5700/5600 XT için şöyle gösterilmiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
Kabloda ok var ama ekran kartında ne yapacağıma dair herhangi bir şey bulamadım bilgi yok.
Valla imzanda yazan ekran kartının kullanım kılavuzuna baktım ama RGB girişi ile ilgili bir bilgi verilmemiş.
Sen de elindeki kılavuzlara bak, eğer bilgi yoksa deneme yanılma yöntemiyle anlaman lazım, yapacak bir şey yok :D.

Valla imzanda yazan ekran kartının kullanım kılavuzuna baktım ama RGB girişi ile ilgili bir bilgi verilmemiş.
Sen de elindeki kılavuzlara bak, eğer bilgi yoksa deneme yanılma yöntemiyle anlaman lazım, yapacak bir şey yok :D.
Bende baktım kendim klavuza bilgi yok. Sadece nasıl takılacağı var portları anlatıyor 1 sayfa.

Mesa 5700/5600XT için şöyle gösterilmiş.

Teşekkürler aynı bu kartlar gibi benimkinin arkası da öyle takacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı