RGB kablosunu ekran kartına bağlayacağım ancak ekran kartına nasıl takacağım konusunda kaynak bulamadım. Yanlış takarsam bir sorun olur mu?
Çok incelemedim ama anakart gibi basit gelmedi.Yanlış takarsanız port için sorun olabilir.
ROG Strix bir karta sahipsiniz galiba. 4 pin 12V RGB portu için ok yoksa 12V yazısı vardır. 12V pinine okun denk gelmesi lazım.
Kabloda ok var ama ekran kartında ne yapacağıma dair herhangi bir şey bulamadım bilgi yok.RGB kablosunun pinleri "12V(POWER)-GREEN-RED-BLUE" diye gidiyor, eğer ters takarsan takacağın anakart/ekran kartının RGB yerinde 12V pinine BLUE pini gelir, sorun yapar mı bilmiyorum, çünkü ben RGB kablosunu ters taktığımda bir sorun olmamıştı, düzeltince olması gerektiği gibi çalışmıştı.
Mümkün mertebe yanlış takmamaya çalış.
Takacağın RGB kablosunda ok işareti olması lazım, o ok 12V pinine tekabül ediyor.
Valla imzanda yazan ekran kartının kullanım kılavuzuna baktım ama RGB girişi ile ilgili bir bilgi verilmemiş.Kabloda ok var ama ekran kartında ne yapacağıma dair herhangi bir şey bulamadım bilgi yok.
Bende baktım kendim klavuza bilgi yok. Sadece nasıl takılacağı var portları anlatıyor 1 sayfa.Valla imzanda yazan ekran kartının kullanım kılavuzuna baktım ama RGB girişi ile ilgili bir bilgi verilmemiş.
Sen de elindeki kılavuzlara bak, eğer bilgi yoksa deneme yanılma yöntemiyle anlaman lazım, yapacak bir şey yok.
O zaman ok en soldaki pine denk gelecek şekilde tak, yapacak bir şey yokBende baktım kendim klavuza bilgi yok. Sadece nasıl takılacağı var portları anlatıyor 1 sayfa.
Hangi model ekran kartın?
Mesa 5700/5600XT için şöyle gösterilmiş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.