RGB Mouse, mousepad ve klavye tavsiyesi

Peki Corsair kalitesinden memnun musun? Ben kasayı aldığımda fanları Corsair Link üzerinden ayarların diye umuyordum ancak sadece kasanın üstünde 3 farklı mod, 7 farklı renk ve 3 farklı hız seçeneğini görünce hayal kırgınlığına uğradım. Sınırsız seçenek olmadan RGB'nin hiç bir anlamı kalmıyor gibi.

Şu an kasamda 3 adet SP120 fan var. Üste ve arkaya da almak niyetindeyim, ayrıca illaki ilerde comander pro da alacağım bu kasaya. Hal böyle olunca Ekipmanları da Corsair almak benim için en mantıklısı olacaktır.

Şunları almaya karar verdim:
Corsair K95 Platinum 900TL ya da Corsair K70 LUX 730TL
Corsair Gaming Glaive 325TL
Corsair MM800 Polaris 300TL
Kalitelerinden ve premium hissinden oldukça memnunum. K95 Platinum alacaksan Cherry MX Speed olanını öneririm. Fare deneyimim henüz yok ancak mousepad oldukça kaygan yüzey üzerinde fare kullanması çok keyifli.

Kalitelerinden ve premium hissinden oldukça memnunum. K95 Platinum alacaksan Cherry MX Speed olanını öneririm. Fare deneyimim henüz yok ancak mousepad oldukça kaygan yüzey üzerinde fare kullanması çok keyifli.
Steelseries QcK Prism ile Corsair Gaming MM800C arasındayım, karar vermek zor. Sen ne dersin

Steelseries QcK Prism ile Corsair Gaming MM800C arasındayım, karar vermek zor. Sen ne dersin
Ben de ikisi arasında kalmıştım, GameEkstra'da sergide QcK Prism gördüm inceledim pek ısınamadım hem sonradan set dizmeye karar verince biraz da zorunlu olarak MM800 Polaris almış oldum. SteelSeries'in de iki yönlü kullanılması güzel, senin fare de SteelSeries'di sanırım ben senin yerinde olsam QcK Prism alırdım.

Ben de ikisi arasında kalmıştım, GameEkstra'da sergide QcK Prism gördüm inceledim pek ısınamadım hem sonradan set dizmeye karar verince biraz da zorunlu olarak MM800 Polaris almış oldum. SteelSeries'in de iki yönlü kullanılması güzel, senin fare de SteelSeries'di sanırım ben senin yerinde olsam QcK Prism alırdım.
Valla Onur bende her yol var :) Geçen haftalarda Mod arkadaşlarımızdan Asım'dan Rival 600 aldım. Normalde Corsair Glaive kullanıyordum o yüzden her konuya dönüşebilir. Sert olayı dert değil normalde Steelseries düşünmüyordum ama çift taraflı olması ve üst bölümünde bulunan güç kısmının yan bölümde olması aklımı çeliyor. Corsair ise hem kasanın içindeki parçalarla eşlenik çalışabilmesi ve markanın ismi çelişkiye düşmeme neden oluyor.

Son düzenleme:
@UmuTzn @Onur Altuğ Sever peki size bir soru daha sorayım. Ben şimdi Corsair set almaya karar verdim. Bu ürünlere tek tek 3 farklı kriterde yıl ya da ay olarak ömür verecek olsanız ne değerlendirmesinde bulunurdunuz.

Tahminimce örnek verecek olursam:
Corsair K95 Platinum 900TL
Modasının geçmesi: 5 Yıl
Arıza çıkarması ya da zarar görmesi: 7 Yıl
Sürücü desteği: 4 Yıl
Fiyatına göre değer mi: Deymez gibi ama alacağız bakalım :D

Taslak:
----------
Modasının geçmesi:
Arıza çıkarması ya da zarar görmesi:
Sürücü desteği:
Fiyatına göre değer mi:
Modasının geçmesi:
Sürücü desteği:
Fiyatına göre değer mi:
Modasının geçmesi:
Sürücü desteği:
Fiyatına göre değer mi:
Corsair VOID PRO Wireless 800TL
Modasının geçmesi:
Sürücü desteği:
Fiyatına göre değer mi:

Toplamda en az 2.350TL vereceğim. Gayet ciddi bir rakam olduğunu düşündüğüm için karşılığını alabileceğimden emin olamadım. Dün internet kafe işleten bir dostumu ziyaret ettim, hemen donanım muhabbeti açıldı, bunları alacağım falan dediğimde bana "ben kafedeki tüm pclere klavye, mause, mause pad ve kulaklık aldım bu kadar tutmadı, sen ne yaptın öyle" şeklinde cevap verince ufaktan bir silkindim :)

@bonjour

Öncelikle ben bu denli ince eleyen sık dokuyan görmedim :) Evet bahsedilen ücret çok yüksek ama benim sana tavsiyem benim yaptığım şekilde indirim kovalamak ve bu sayede daha uyguna alabilirsin. Örneğin şuan Gameekstra'da Corsiar Glaive 220TL'ye düştü. Asus ekipman toplamak istersen de Asus ROG Claymore Brown Switch 650TL, Gladius II 260TL'ye düşmüş durumda. Kısacası ödeyeceğin ücret düşmüş durumda.

Tekrar Corsair konusunda geçecek olursak, Onur'da bana katılacaktır teknoloji işi şans işidir. Öncelikle bunu bilerek yola çıkmak lazım. Ürünlerin modasının geçmesi artık iyice hızlandı ve benim teorim yeni çıkan bir ürün 2 - 3 yılda iyice gözden düşüyor fakat fiyat konusunda çok iyi yerleştirilmiş ve rakibi az olan ürünler uzun süre tercih edilebiliyor. Bunun en iyi örneği Logitech G300S ve G103 Sürücü desteği konusunda destek kesilmez yani ben sanmıyorum ama bazı yeni özellikler gelecektir ve o özellikler o ürünün içinde olmaz olamaz. Örneğin Cougar'ın 2000 Hz tepki verebilen faresi Revolver S piyasaya çıktı ve bu özellik yakında çoğu ürüne eklenecektir ama senin şimdi aldığın üründe yoksa dahada olmaz.

Ben sadece fiyatlarına göre değer mi konusunda değinmek istiyorum diğer maddeleri kendimce açıkladım zaten :)

Benim için hiçbir klavye 900TL etmez o yüzden değer diyemem. İndirim zamanı beklemeni tavsiye ederim.
Ben 250TL'ye aldım o fiyatlar için şahane ürün ama +300TL için rekabet ettiği ürünler artıyor. Tercih edilebilir ama şuan ki indirimde bence 220TL'ye kap bir tane ;)
Bu konuya kullanan biri olarak Onur daha iyi cevap verecektir.
Bluetooth bir kulaklık zaten pahalı oluyor birde bunu oyuncu noktasına getirince bu fiyatlar normal. Pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama güzel ürün.

@bonjour

Öncelikle ben bu denli ince eleyen sık dokuyan görmedim :) Evet bahsedilen ücret çok yüksek ama benim sana tavsiyem benim yaptığım şekilde indirim kovalamak ve bu sayede daha uyguna alabilirsin. Örneğin şuan Gameekstra'da Corsiar Glaive 220TL'ye düştü. Asus ekipman toplamak istersen de Asus ROG Claymore Brown Switch 650TL, Gladius II 260TL'ye düşmüş durumda. Kısacası ödeyeceğin ücret düşmüş durumda.

Tekrar Corsair konusunda geçecek olursak, Onur'da bana katılacaktır teknoloji işi şans işidir. Öncelikle bunu bilerek yola çıkmak lazım. Ürünlerin modasının geçmesi artık iyice hızlandı ve benim teorim yeni çıkan bir ürün 2 - 3 yılda iyice gözden düşüyor fakat fiyat konusunda çok iyi yerleştirilmiş ve rakibi az olan ürünler uzun süre tercih edilebiliyor. Bunun en iyi örneği Logitech G300S ve G103 Sürücü desteği konusunda destek kesilmez yani ben sanmıyorum ama bazı yeni özellikler gelecektir ve o özellikler o ürünün içinde olmaz olamaz. Örneğin Cougar'ın 2000 Hz tepki verebilen faresi Revolver S piyasaya çıktı ve bu özellik yakında çoğu ürüne eklenecektir ama senin şimdi aldığın üründe yoksa dahada olmaz.

Ben sadece fiyatlarına göre değer mi konusunda değinmek istiyorum diğer maddeleri kendimce açıkladım zaten :)

Benim için hiçbir klavye 900TL etmez o yüzden değer diyemem. İndirim zamanı beklemeni tavsiye ederim.
Ben 250TL'ye aldım o fiyatlar için şahane ürün ama +300TL için rekabet ettiği ürünler artıyor. Tercih edilebilir ama şuan ki indirimde bence 220TL'ye kap bir tane ;)
Bu konuya kullanan biri olarak Onur daha iyi cevap verecektir.
Bluetooth bir kulaklık zaten pahalı oluyor birde bunu oyuncu noktasına getirince bu fiyatlar normal. Pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama güzel ürün.

Şu an bu konu o kadar çok zenginleşti ki her açıdan sağlam bir değerlendirme yapmış olduk. Teşekkürler deneyim ve görüşlerini sunduğun için. @Onur Altuğ Sever Özellikle Corsair MM800 Polaris konusunda konuşma sırası sende :)
@UmuTzn @Onur Altuğ Sever Corsair Gaming Glaive ile ilgili artık soracağım soru yok. Aldım gitti :D Kargo dahil 227.00 TL'ye patladı, böyle indirim diğer ürünlerde de olsa alacaktım. Hatta K55 alacaktım fiyattan dolayı da onun RGB'si CUE desteklemiyordu.

Son düzenleme:
Şu an bu konu o kadar çok zenginleşti ki her açıdan sağlam bir değerlendirme yapmış olduk. Teşekkürler deneyim ve görüşlerini sunduğun için. @Onur Altuğ Sever Özellikle Corsair MM800 Polaris konusunda konuşma sırası sende :)
@UmuTzn @Onur Altuğ Sever Corsair Gaming Glaive ile ilgili artık soracağım soru yok. Aldım gitti :D Kargo dahil 227.00 TL'ye patladı, böyle indirim diğer ürünlerde de olsa alacaktım. Hatta K55 alacaktım fiyattan dolayı da onun RGB'si CUE desteklemiyordu.
Hayırlı olsun fare gerçekten çok güzel denk geldi, 220 Liraya fazlasıyla değecek.

MM800 Polaris'e gelecek olursak ben Cloth versiyonu alacaktım sonradan temizliği bana sıkıntı olabilir diye normal sert yüzey olanı aldım. Yüzeyi çok kaygan, G900 üzerinde buzda kayar gibi kayıyor. Işıklandırması da çok iyi, renk tonları tatmin edici. Biraz pahalı ve lüks ama pişman etmiyor.

Ufak bir video çektim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@Onur Altuğ Sever Videolar için teşekkürler, izlemekten keyif aldım resmen mause pad üzerinde çok güzel kayıyor mause. Bu ışıkları tamamen kapatabiliyoruz dimi? Film falan izlemeye kalkınca çok güzümüzü alır.

@Onur Altuğ Sever Videolar için teşekkürler, izlemekten keyif aldım resmen mause pad üzerinde çok güzel kayıyor mause. Bu ışıkları tamamen kapatabiliyoruz dimi? Film falan izlemeye kalkınca çok güzümüzü alır.
Sadece mouse pad için değil tüm ürünlerde kapanıyor yazılımından.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı