Al işte adamın argümanına bak.
"R3 3100 işlemci A320 anakartta 3600MHz CL 16 değerini 1.35v" iyi halt yemişsin. 8x2 3000 MHz CL15 RAM'ler kadar işlev göstermeyecek ve daha pahalıya alacaksın. Ek olarak iki RAM olunca overclock olmuyor mantığı nereden çıktı? "çünkü adam 2 8 daha alıyor OC yapmaya çalışıyor gümlüyor." aynen gümlüyordur kesinlikle RAM için listelerde yapanlar yalan çünkü.
Ek olarak adamınki APU demişim senin işlemcin gibi RAM'in gücüne muhtaç olmayan türden değil, istiyorsun ki 16 GB alsın 6 ay oyunu 40 FPS oynasın gerekirse sonra da tekrar 70'e çıkar. Konfor falan hak getire. 8x2 RAM'ler 3600 CL15 overclock yapılabilenler 700-800 TL, tek 16 GB 1000 TL. Hadi diyelim RAM ihtiyaçları arttı ki şu dönemde 32 GB'ı grafik tasarımcılar dışında kullanan yok, en üst düzey oyunları açabilen ekran kartlarına sahip olanlar var bir de ama onu alabilse adam sana sormaz zaten. Dolayısıyla RAM ihtiyacı bir süre daha artmaz, DDR5'i bekler. O dönem de nasıl ki hala DDR3'ler satıştaysa DDR4'ler satışta gider, belki 800'e satamaz tekrar ama 500'e satar yine alır. İnanmıyorsan 8 GB DDR3'lerin pahalılığına bakabilirsin, hala aynı bütçedeler.
Seni dinleseydim diyene kadar bilgisayarı yeniler kısaca, argüman olarak benim önerim benim şuyum pişman olursun cart curt demekten öteye gidemiyorsun. Bir iki argümanın var onlar da yanlış.
16 GB RAM üstünü isteyen oyunu 5600G APU'su ile istediği tanrıya yalvarsın açamaz zaten boş konuşmuşsun yine.