RGB şerit LED çalıştırma

Trafosuz denenirse ışık AC akım filtrelenemeyeceği için dalgalı ışık verecektir o yüzden verimli olmaz 12Volt 8amper smps trafoları size yetecektir.

Trafosuz denenirse ışık AC akım filtrelenemeyeceği için dalgalı ışık verecektir o yüzden verimli olmaz 12Volt 8amper smps trafoları size yetecektir.
Direkt AC ile beslenmez zaten. Yaptığım hesaba göre metresi 0.4 amper çekse ve 30 cm olsa 0.12 amper çeker. Kondansatör ile seri beslesek ve sonunda tam dalga doğrultma yapsak 1.8 uF kondansatör ile bu işi çözebiliriz.

Faz---1.8uF---Tam dalga dogrultma---Dogrultma kondansatörü---LED---nötr

Direkt AC ile beslenmez zaten. Yaptığım hesaba göre metresi 0.4 amper çekse ve 30 cm olsa 0.12 amper çeker. Kondansatör ile seri beslesek ve sonunda tam dalga doğrultma yapsak 1.8 uf kondansatör ile bu işi çözebiliriz.

Faz---1.8uf---tam dalga dogrultma---dogrultma kondansatörü---LED---nötr

Sizin dediğiniz tekniği yıllar önce çinliler de kullanmıştı çoğu LED ampullerin içerisinde kullanıyorlardı fakat yüksek ısı da uzun süreli kullanımlarda etkiliyordu tek dirençle de olmaz haberiniz olsun evi yakarsınız. Bulabilirseniz yüksek değerlerde 11W taş direnç kullanın yoksa 2W dirençlerden kullanın.

Filtre olarak da Pi tipi kullanmayı tercih edin en verimlisi benim gözümde odur.

Sizin dediğiniz tekniği yıllar önce çinliler de kullanmıştı çoğu LED ampullerin içerisinde kullanıyorlardı fakat yüksek ısı da uzun süreli kullanımlarda etkiliyordu tek dirençle de olmaz haberiniz olsun evi yakarsınız. Bulabilirseniz yüksek değerlerde 11W taş direnç kullanın yoksa 2W dirençlerden kullanın.

Filtre olarak da Pi tipi kullanmayı tercih edin en verimlisi benim gözümde odur.
Taş direnç kullanmak sitesek 25 watt direnç lazım

220-8.5(12/✓2)=211.5
211.5/0.12=1762.5
0.12²x1762.5=25.38

Herkes elektrikçi olmuş arkadaş. Bilmeyen adama bu gibi tavsiyeler neye yarar ? 220 ile filan çalışır demeyin yanlış anlayacak. 12 volt adaptor ile çalışır o sistem, bitti.

Herkes elektrikçi olmuş arkadaş. Bilmeyen adama bu gibi tavsiyeler neye yarar? 220 ile filan çalışır demeyin yanlış anlayacak. 12 Volt adaptor ile çalışır o sistem, bitti.

Ben de öyle düşünüyorum ama arkadaş sanırım maliyeti düşürmeye çalışıyor ondan yardımcı oldum ayrıca olmaz diye bir şey yok olabilir. Sadece randımanlı çalışmaz.

Bana bir şey göstermene gerek yok. Bu yöntem o gerilimler için pek tavsiye edilmeyen bir seçenek. Tek belirtmek istediğim şu, bilmeyen kişilere bu tarzda bir yardımınız dokunmaz. Ola ki başına bir şey gelirse bunun hesabını birinden sorarlar.

Yardım isteyen kişi elektrik hakkinda bir şey bilmediği ortada ve siz taş direnç değeri söylüyorsunuz, bu yapılmamalı. Tavsiye ettiğiniz bir ürün varsa paylaşın amenna ama bu tarz yaklaşımlar kişiyi tehlikeye sokar. Umarim anlatabildim. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı