RGB şerit LED çalıştırma

LXYEAN1

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba. Bende RGB şerit LED var. Bunun kesilme çizgileri var oradan kesitim ve 4 girişe ayrı ayrı kablo lehimledim girişte (+,r, G, b) yazılı 4 giriş var. Ben bunların hepsini yakmak için ne yapmalıyım? (güç kaynağı powerbank USB kablosu ile çalıştıracağım fakat kabloda 2 çıkış var)

RGB ise 12V. Bunların adaptörleri var. LED trafosu veya adaptörü almanız gerekiyor.

Onun kontrol devresi oluyor, onsuz olmaz.
@Yener K.
RGB ise 12V. Bunların adaptörleri var. LED trafosu veya adaptörü almanız gerekiyor.
Hocam şu şekilde çalıştırırsak ne olur?
1662483206981.png

Kontrol kalemi gibi.

Olmaz hocam. Direnç bile olsa 220V verilmez. Bunların adaptörü de satılıyor.

Olmaz hocam. Direnç bile olsa 220v verilmez. Bunların adaptörü de satılıyor.

Hocam bilmediğim için soruyorum zaten direncin amacı 220V'tan istenen değere düşürmek değil mi (yani istenen değere uygun direnç kulanarak.) Biz de burada LED'e uygun olan değerde bir direnç kulanırsak ne gibi bir sıkıntı olabilir?

Direnç, akımı sınırlamak için kullanılır. Gerilimi düşüren ise trafodur.

Hocam bilmediğim için soruyorum zaten direncin amacı 220V'tan istenen değere düşürmek değil mi (yani istenen değere uygun direnç kulanarak.) Biz de burada LED'e uygun olan değerde bir direnç kulanırsak ne gibi bir sıkıntı olabilir?

AC'yi DC'ye dönüştürmez. Ayrıca voltaj bölücü devresi yapman lazım voltajı düşürmek için.

O çizdiğin şekilde yaparsan her şeyi patlatırsın. Denemeye çalışma hiçbir şekilde.

12 Volt DC voltajı yazan yerin + sina bağla. Diğer kalan RGB de 3 kabloyu birbirine bağla onu da adaptörün - sine bağla. Üçü birden yanınca beyaz ışık verecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00