Riot mu önde yoksa Valve mi?

Hiçbir şirket Valve kadar olamaz. Şirketler içinde hiyerarşik bir düzenin olmadığı ve oyunun üzerinde çalışan her insanın fikrinin alınıp istediği kararlarla istediği şey üzerinde çalıştığı tek şirket (örnek verirseniz daha da öğrenirim) ve Gabe de kral bir adam. Valve'ın yaptığı oyunları oynayınca içimde bir mutluluk duygusu oluşuyor çünkü evine, ailesine ekmek götüren adamların emeğinin adam gibi verildiğini biliyorum.

Para olarak mı? Para olaraksa Valve Riotu 10 kez üst üste satın alacak güce sahip. Oyun olaraksa yine Valve önde. CS2 ile birlikte eskisi kadar olmasa da yine oynanacaktır. Kalite bazında da bakarsak Valve önde çünkü valve her oyunuyla oyun dünyasına yenilik getirmiştir. Riot un böyle bir oyunu yok.

Valve bir markadır, bir şirkettir. Steam, her şeyin ötesinde dijital alış-satış yapabileceğiniz bir platformdur. Sırf Steam'in topluluğu ve pazar kısmı bile Riot'a fark atabilecekken karşılaştırmaya gerek yok bence.

Lüzumsuz yere Riot fanboyluğu yapmaya gerek yok. Riot'u ben de severim ederim, tatlı firmadır ama okyanusa karışmış bir göl veya su birikintisi gibi kalıyor Valve'ın yanında.

Dolayısıyla Riot'la Valve'ı karşılaştırdığımızda Tencent'in konuyla herhangi bir alakası olmuyor.

Para olarak mı? Para olaraksa Valve Riot'u 10 kez üst üste satın alacak güce sahip. Oyun olaraksa yine Valve önde. CS2 ile birlikte eskisi kadar olmasa da yine oynanacaktır. Kalite bazında da bakarsak Valve önde çünkü Valve her oyunuyla oyun dünyasına yenilik getirmiştir. Riot'un böyle bir oyunu yok.

Aga eskisi gibi olmasa da demişsinde daha CS2 çıkmadan bile art arda birçok kez CS:GO kendi oynanma rekorunu kırıp kırıp durdu. Yani insanlar sırf CS2'ye sahip olmak için bu kadar oynuyorsa sahip olduktan sonra kim bilir ne kadar oynarlar.

Arkadaşlar Valve'nin Steam'e sahip olduğunu biliyorum ama bunu CS ve Valorant üzerinden düşünün Valorant her zaman bir yenilik getiriyor oyunlarına. Bu zamana kadar Valve'nin CS2 dışında neredeyse operasyondan başka hiçbir yeniliği olmadı. Oyuna onunda getirdikleri yenilikler skin ajan falan YouTube'da Valve'nin izlenmelerine bakıyorum Riot'tan düşük Valve, neden çok ağır bir firma?
Valve tek bir markası ile Riot'u ikiye katlar. Her konuda Riot'tan çok daha önde ve üstün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı