Ripesil 1 mg ne ilacıdır?

mami2341

Decapat
Sorum başlıkta da belirttiğim gibi bugün psikiyatri ye gittim ve bana ripesil diye bir ilaç verdi. İnternette araştırdım tabii ama bu ilacı kullanan varsa onlarada sormak istiyorum birkaç bir şey. Bu ilaç tam olarak ne işe yarıyor? Kullanan kişilerde herhangi olumsuz bir yan etkisi olmuş mu? İlacı kullanmayın hiçbir işe yaramıyor diyen kişiler var. Bu ilacı kullanmış kişiler beni biraz aydınlatırsa sevinirim.

Risperidon, bir antipsikotik ilaçtır. Antipsikotik ilaçlar dopamin reseptörlerine antagonist etki yaparlar. Doktorunuz size niçin reçete etti bilmiyorum ancak genel olarak psikoz, ruhsal dengesizlik, mani, güvensizlik ve şüphe hissi, zihin karışıklığı(konfüzyon) için reçete edilip kullanılır. Bunların yanında diğer psikiyatrik rahatsızlıklarda yardımcı ilaç olarak kullanılabilir.

Risperidon, bir antipsikotik ilaçtır. Antipsikotik ilaçlar dopamin reseptörlerine antagonist etki yaparlar. Doktorunuz size niçin reçete etti bilmiyorum ancak genel olarak psikoz, ruhsal dengesizlik, mani, güvensizlik ve şüphe hissi, zihin karışıklığı(konfüzyon) için reçete edilip kullanılır. Bunların yanında diğer psikiyatrik rahatsızlıklarda yardımcı ilaç olarak kullanılabilir.

Hocam ağır ilaç diyorlar gerçekten öyle mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı