Risperdal düşük sperm ve ereksiyon problemi

Daha fazla  
Arkadaşlar 1.5 yıldır Risperdal kullanıyorum. Doktor 8 Mg'a kadar çıktı. En son muayenede uykuda tuvalet kaçırma, donukluk, gibi şikayetlerle 6 Mg'a düştü. Cinsellik isteği çok fazla azaldı, yıllarca hastaneye gitmeden yaşadım kan değerlerimi bilmeden düzgün beslenmeden, o zamanlarda bile spermim az gelmiyordu. Bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra çok fazla azaldı. Yeni fark ettim ereksiyon problemim de olmaya başladı. Doktoru ikna edip dozu düşürebilirsem veya ilacı bırakabilirsem bu sorunlar düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekrem bey Risperdal’ı hangi psikiyatrik hastalık tanısı için reçete etti doktorunuz bilmiyorum ama doktorunuza bu şikayetlerinizi söylerseniz dozu düşürecektir veya ilacı değiştirecektir.

Şizofreni başlangıcı tanısıyla bu ilaca başlanıldı.
Antipsikotik ilaçların birçoğunun geçici yan etkileri de vardır kalıcı yan etkileri de. Görülen yan etkiler kişiden kişiye değişmekle birlikte eğer rahatsız edici derecedeyse genellikle hekim ya doz düşürür ya da muadili olan farklı bir antipsikotik ilaca başlar. Eğer imkanınız var ise uzman bir psikologdan psikoterapi de almanızı tavsiye ediyorum. Geçmiş olsun Ekrem Bey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı