Rival 600 Almaya Değer mi?

• Konuyu başlatan Zgrrs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 128
  • Görüntüleme 11.012
A4Tech, Logitech ve SteelSeries'in birçok üst seviye oyun mouseunu kullandıktan sonra, şiddetle tavsiye edebileceğim 2 mouse var.

1- Razer Deathadder Elite
2- Razer Mamba Elite

Bütçene göre ikisinden birini seçebilirsin. Kesinlikle memnun kalacaksın.

Özellikle de Deathadder Elite'i denemeni öneririm. Yılların tasarımıdır ve oturmuş bir oyuncu deneyimine sahip. Elini yormuyor, destek ve ergonomi konusunda çok iyi. Kablosu kauçuk değil, örgülü. Scroll tekerleği hissedilebilir şekilde hareket ediyor ve sağlam. En iyi IPS tarama hızına sahip mouse (450 IPS).

Bu arada SteelSeries mouseların kauçuk yapışkanı gerçekten de eriyor. Normalde SteelSeries hayranı birisiyim. Kulaklık olsun, mousepad olsun çok sağlam ve hoş ürünler üretiyorlar. Aynı şekilde mouse sensörleri ve tasarımları da öyle fakat şu kauçuk işini bir türlü çözemediler. Erimiyor diyene inanma. Zamanında ben de erimediğini söyledim fakat etkin kullanımda bir süre sonra problem çıkartıyor. Kaldı ki ben cihaz kullanımı konusunda aşırı titiz ve dikkatli bir adamım.
Google da Rival 600 vs olarak arattığımda Deadhadder Elite karşıma çıkmıştı baktım fakat çok eski bir ürün oluşundanmıdır çift sensör olayının aklıma çok girmiş olmasından mıdır sıcak bakamadım ürüne.
Sensei 310 aldığımda, dediğim gibi mouse çok hoşuma gitti fakat MAQ27CQ, yani 2K ve 27 inch monitörde mouse kaldırıp indirince imlecin çok hareket edişi keşke Rival 600 alsaydım dememe sebep oldu ve Sensei de bu yüzden biraz karambole geldi. Bu yüzden aynı meblağı tekrar vereceksem keşke dememek istiyorum.
Belki 450 IPS oluşu, Rival 600 ün çift sensöründen daha büyük fayda sağlayacak bir özellik ama bilmiyorum işte neyin tam olarak ne işe yaradığını yada gerçekten bahsedildiği kadar önemli olup olmadığını.
Steelseries bu bütçede örgü kablo kullanmıyor olması da rahatsız etmiyor değil aslında. Koca firmasın koy geç işte örgü kabloyu bundan mı zengin olacaksın dedirtiyor.

Google da Rival 600 vs olarak arattığımda Deadhadder Elite karşıma çıkmıştı baktım fakat çok eski bir ürün oluşundanmıdır çift sensör olayının aklıma çok girmiş olmasından mıdır sıcak bakamadım ürüne.
Sensei 310 aldığımda, dediğim gibi mouse çok hoşuma gitti fakat MAQ27CQ, yani 2K ve 27 inch monitörde mouse kaldırıp indirince imlecin çok hareket edişi keşke Rival 600 alsaydım dememe sebep oldu ve Sensei de bu yüzden biraz karambole geldi. Bu yüzden aynı meblağı tekrar vereceksem keşke dememek istiyorum.
Belki 450 IPS oluşu, Rival 600 ün çift sensöründen daha büyük fayda sağlayacak bir özellik ama bilmiyorum işte neyin tam olarak ne işe yaradığını yada gerçekten bahsedildiği kadar önemli olup olmadığını.
Steelseries bu bütçede örgü kablo kullanmıyor olması da rahatsız etmiyor değil aslında. Koca firmasın koy geç işte örgü kabloyu bundan mı zengin olacaksın dedirtiyor.
Örgü olmamasının sebebini hafiflikten yaptığını düşünsem de aynısını kulaklık ve klavyelerde de yapıyor yani üstüne basa basa bariz bir şekilde bilerek yapıyor bana kalırsa.
Bende 600 ile Razer Elite arasında kaldım o sorunlardan dolayı Elite aldım. Ele oturuşu gayet iyi sol sağ tıkları gerçekten başarılı ben tavsiye ederim ancak İtopyada indirimle almanı öneririm 280 liraya düşmüştü geçen hafta. Tek eksi unsur bana kalırsa eli fazla terleyenleri rahatsız edebilir ben fareyi çok sıkı palm grip şeklinde tutuyorum arada çok nadir elimi kurutuyorum terlediğinden.

Örgü olmamasının sebebini hafiflikten yaptığını düşünsem de aynısını kulaklık ve klavyelerde de yapıyor yani üstüne basa basa bariz bir şekilde bilerek yapıyor bana kalırsa.
Bende 600 ile Razer Elite arasında kaldım o sorunlardan dolayı Elite aldım. Ele oturuşu gayet iyi sol sağ tıkları gerçekten başarılı ben tavsiye ederim ancak İtopyada indirimle almanı öneririm 280 liraya düşmüştü geçen hafta. Tek eksi unsur bana kalırsa eli fazla terleyenleri rahatsız edebilir ben fareyi çok sıkı palm grip şeklinde tutuyorum arada çok nadir elimi kurutuyorum terlediğinden.
Elden kayış ve arada eli kurulama ihtiyacı hissetmek kesinlikle bu bütçede tahammül göstermeyeceğim bir detay. Şu an takmak zorunda kaldığım Preo mouse yani ucuz mouseları bu yüzden kullanmak istemiyor ve bütçeyi bu denli artırıyorum. Belli bir bütçe üzerinde firmalar ucuz mouselardan kendini ayırabiliyor olmalı.
Mesela dün gece sinir etti beni mouse ve üzerine kağıt bant yapıştırmam gerekti. Mouse sürekli kaldırılıp tekrar indiriliyor mousepad üzerinde ve bu şekilde terleyerek yada bu hissiyatla mouse kavramak zor oluyor. Zaten bu yükseklik sensörüne bu kadar takmış olmamda bu yüzden. Fakat bu özellik bir çok mouse da varda ben mi yanlış algılıyorum onu anlamadım. Yoksa sadece Rival 600 e has bir özellik mi?

Mesela dün gece sinir etti beni mouse ve üzerine kağıt bant yapıştırmam gerekti. Mouse sürekli kaldırılıp tekrar indiriliyor mousepad üzerinde ve bu şekilde terleyerek yada bu hissiyatla mouse kavramak zor oluyor. Zaten bu yükseklik sensörüne bu kadar takmış ol
Sadece Rival farelerinde var olan bir özellik. Bunu yeni bir özellik değilde eksradan bir özellik olarak düşünün. Çoğu fare kaldırınca bile algılıyor ancak sanırsam Rival ayrı sensöre sahip olduğundan çok daha keskin algılıyordur. Çoğu farelerde böyle ek sensör olmadığından fazla avantajlı olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Sensei 310 ve yazılımı üzerinde mouse soldan sağa yada sağdan sola hareket ederken düz çizgi çekebilmenizi sağlayan bir özellik vardı. Bu benim çok işime yarayan ya da aradığım bir özellik değil onu varsayılan ayarlarda kulandım. Fakat mouse kaldırılıp tekrar inerken ki imlecin hareket etmesine engel olacak bir özellik göremedim.
Hatta bu özelliğin bile bu videodan yola çıkarak çok da hoşuma gittiğini söyleyemem. Yapılan test hem çok küçük ekranda, muhtemelen çok düşük bir çözünürlükte ve düşük DPI ayarıyla yapıldığı halde imleç hala belli belirsiz oynuyorken. Ben 27 inch ekranda 2K çözünürlükte ve 3400 gibi bir DPI değeri ile bu özellik hiç yokmuş gibi hala imlecin oynamasına maruz kalacaksam satış taktikleriyle bana bu ürünü kakalamaya çalışan bir firmadan 2. kez alışveriş yapmak istemem açıkcası. Bu özellik gerçekten iş görür bir özellik mi arayışım bu yüzden.

@Zgrrs Çift sensör olayı hikaye. Aynı olayı, oyun içinde Deathadder Elite ile de denedim. Aim hiç kaymıyor. Ayrıca normalde örgü kablo ağır olur fakat Razer'ın örgü kabloları çok hafif. Satın almadan önce deneme fırsatı bulursan görebilirsin.

Bu arada Deathadder Elite çok eski bir ürün değil, yeni ürün. 2017'de çıktı. Kafan Deathadder V1, Deathadder V2 gibi ürünlerle karışmasın. Eski olan tasarım, sensör ve malzeme değil. Deathadder'in tasarımı köklü bir tasarım ve çok tutulduğu için, oyuncular tarafından tercih ediliyor.

Mağazalarda demo ürün bulmak neredeyse imkansız zaten olanda da sistem üzerinde değil kablosu yerdeyken eline tutuşturup bak ne güzel mouse diyolar. İyide kardeşim bu mouse görüntüsüyle değil ki sensörü vesairesiyle kendini tanıtmaya çalışan bir ürün elime alıp da neyine bakayım ben bu ürünün diyemiyorsun. Sonra eve geliyor sisteme takıyorsun 40 TL lik mouse ile arasında neredeyse fark görmüyorsun. Geri götürsen mağazadan görerek aldın değiştirmeyiz diyorlar. Bir daha kesinlikle alışveriş yapmayacağım Gameextra gibi firmalarda internet üzerinden alsan bile kutuyu açmışsın değiştirmeyiz, ürün burada açık vardı gelip bakabilirdiniz diyecek kadar bile hadsizleşebiliyor.
Ayrıca bu ürünün hangisi v1 dir hangisi v2 dir yada ahlaktan yoksun Türk satıcıların en son diye en eski modeli satmasına olanak tanıyacak böyle bir sisteme ne gerek var, değiştir o zaman ürünün adını alacak olana da eziyet etme.
RAZER DEATHADDER MOUSE ile Razer Deathadder Elite Mouse aynı ürün mü yoksa biri başka mı ben bunun ayrımını yapamıyorken, ürünü satayım da nasıl satarsam satayım düşüncesi her hücresine işlemiş satıcılara nasıl güvenip de alayım. Bu bir örnekti deadheader yazınca bir sürü seçenek çıkıyor ve hangisi hangisi hiçbirini bilmiyorum ve satıcılara da güvenmiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı