RM650X Vs CX550F Kablolarındaki Kalite Farkı

GaripBirYolcu

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün Corsair ailesinden RM650X bir PSU 2000TL'ye sıfır olarak aldım. Alma sebebim. Elimde bulunan eski sistemimi satıp yerine daha önce satın aldığım Zotac 12 GB RTX 3060KARTından bir tane daha aldım. Ve B450 Tomahawk II anakartım ile Blender'da kullanmayı düşünüyorum. Haliyle CX550F yetersiz kalacağı için böyle bir PSU siparişi verdim. Benim sorum sistemde CX550F PSU'ya ait 24pin ve CPU8pin kabloları çıkarmadan yeni aldığım mödüler PSU'umda kullanırsam bir kalite farkı yaşar mıyım? Kabloları hem düzeninden hem de çıkarırken zorlayıp zarar vermekten çekindiğim için bu soruyu sormak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
CX550F'nin kablolarını mümkünse RM650x üzerinde kullanmayın. Kablolar arasında farklılıklar olabiliyor. Üreticiler de kabloların sadece ait olduğu ilgili modelde kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Aralarında pratikte fark edeceğiniz ve sizi ilgilendiren bir fark yok.

Kabloları çıkarırken de zarar vermezsiniz ama kullanılmamasının asıl sebebi üstte belirttiğim şey.

CX550F'nin kablolarını mümkünse RM650x üzerinde kullanmayın. Kablolar arasında farklılıklar olabiliyor. Üreticiler de kabloların sadece ait olduğu ilgili modelde kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Aralarında pratikte fark edeceğiniz ve sizi ilgilendiren bir fark yok.

Kabloları çıkarırken de zarar vermezsiniz ama kullanılmamasının asıl sebebi üstte belirttiğim şey.
Bende kabloların içindeki malzeme kalitesi akım kaldırma gücü sıcanıklılık dayanıklığı ve esneme kalitesi gibi unsurlarda fark olabileceğini düşünmüş ama sonradan arafda kalmıştım. Kararım netleşti sayenizde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı