Roaccutane kullanımı

Kimse stresle boğuşmuyormuş, tütün - alkol kullanımı %1'miş, gençler arasında kronik rahatsızlığı olan yokmuş diyebilir miyiz? Sokakta kimi çevirseniz bir sağlık sorunu bulursunuz doğru mu? Bu ilaç da haliyle biraz sağlam vücut istiyor toksik etkisi yüksek o yüzden bol su tüketin deniyor.

Bakın ben hiçbir doktora işini öğretmek gibi bir hadsizlik amacıyla yazmıyorum, doktorlar kendi aralarında tartışıyor bu konuyu. Bunun ilk tedavi yöntemi olmaması gastroentologlar tarafından savunulurken akne görüp bu ilacı bir tahlil sonrası kullandırtmak, herkes kendi uzmanlık alanına bakacak olursa yine doğru değil. Takmazsanız takmayın, bana ne? Bana ne faydası var bu yazdıklarımın? Kullanmaya başladıysanız kan tahlilleri düzgün seyrettiği sürece devam edeceksiniz zaten. Genel kitlesi bu sorunla mücadele etme olasılığı çok yüksek olan bir forumda bu ilacı B12 hapı gibi lanse etmemeniz lazım. Kendiliğinden geçecek sivilcesi olan özgüveni kırık adam da buna kafayı sarar.
Hocam hâlâ neyi tartışıyorsunuz? Zaten kan tahlili yapılıyor, ve herhangi bir problem oluşursa ona göre bir yol çiziliyor.

Kimse zaten doktorum ben Roaccutane başlamak istiyorum diyemez.
 
18 yaşının altındaysanız kullanmayın,kemik gelişimine olumsuz etkisi olabilir. Yoğun sırt ve bel ağrıları yaşatabilir. Aynı zamanda sürekli halsizlik hissi,kas kasılmaları ; psikolojik açıdan paranoya,şizofreni,obsesif kompulsif bozukluk,anksiyete,depresyon gibi hastalıkların temelini hazırlayabilir. Dudaklarınızda yoğun çatlama,ellerde kuruluk,2-3. ayında yani kusma evresi dediğimiz dönemde yoğun bir sivilcelenmeniz olacaktır. Özellikle sporcuysanız ve yaşınız 18 altındaysa kullanımını gereksiz buluyorum. Saydığım psikolojik yan etkiler seyrek düzeyde görülmüştür. O yüzden o kısmı çok dert etmenize gerek yok.
 
Arkadaşlar bugün tekrar muayene olmaya gittim. Doktor bu sefer 2 kutu Acnegen verdi, günde 2 adet yiyeceğim artık. Yine 20MG verdi hapı, 1 ay sonra yine tahlil yapıp gel dedi.

Doktor çok iyi ve sevecen biri :). Şu an kusma dönemindesin dedi.
 
Arkadaşlar bugün tekrar muayene olmaya gittim. Doktor bu sefer 2 kutu Acnegen verdi, günde 2 adet yiyeceğim artık. Yine 20MG verdi hapı, 1 ay sonra yine tahlil yapıp gel dedi.

Doktor çok iyi ve sevecen biri :). Şu an kusma dönemindesin dedi.
Hayırlı olsun hocam. Zaten 10 MG ve 20 MG kutular ile satılıyor. Yani siz de benim gibi 40 MG kullanacaksınız. (Bu arada cezam olduğu için yazamadım.)
 
Aklıma bir şey takıldı, oruçlarda nasıl olmalı bu geçirdiğim süreç ?
Günde 2 hap yiyecekseniz oruç tutmayın, kazasını sonra tutarsınız.

Eğer günde 1 adet hap yiyeceksen iftardan sonra akşam hapını atabilirsin.
 

Geri
Yukarı