Roblox Devex üzerinden kazanılan paranın vergisi var mı?

hacisan01

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Roblox üzerinden yüksek miktarda Robux kazanmaya başladım ama yeni olduğum için vergilendirme konusunu bilmiyorum.
Tax form olarak "W-8ben - for non-us individuals" seçtim normal olarak. Gerekli bilgileri de girdim, ama hala parayı çekmedim çünkü vergilendirmenin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum.

Para hesabıma yattıktan sonra ekstra olarak vergi ödemem gerekiyor mu?

18 yaşın altındaysanız vergiyi pek takmayın.
19 yaşındayım şuan

Kendim ilk defa çekeceğim fakat arkadaşım 1 kere çekmişti. O anki dolar kurunun karşılığından daha düşük bir rakam verilmişti. Vergi kesmediyse başka bir açıklaması yok.
Benim arkadaşımda da öyle oldu, normal kurun 130tl altında bir para gelmişti ama 5 yılda bir(KESİN BİLGİ DEĞİL ARKADAŞIMDAN DUYMUŞTUM) vergi kontrolü yapıldığı için emin olmaya çalışıyorum sonra başımıza bela almayalım çünkü gerçekten cezası çok büyük.

Son durum, eski olan birkaç foruma daha baktım ve birçok yerde şirketin bizim yerimize vergi verdiği/para hesaba gelmeden önce vergilendirildiği vs. yazıyor. Yine de bilgisi olan varsa yazabilir çünkü baktığım forumlar eski.

Son düzenleme:
@hacisan01 hocam bende bu konuyu araştırıyorum da cevabını bulabildiniz mi kesin olarak vergiyi devexin kestiğine emin misiniz? Lütfen cevaplayın. Bu arada para çekmek için hangi bankayı kullanıyorsunuz

Evet vergilendirmen gerekiyor. Kesinti yapıyor dediğiniz para bankaların kuru farklı almasından kaynaklanıyor muhtemelen, sistem vergiyi otomatik kesiyor gibi bir şey yok Roblox için -Trendyol gibi firmalar farklı bir çözüm bulmuştu buna ama detaylarına hakim değilim- parayı TR hesabına çektiğin anda vergilendirmek zorundasın.

Serbest meslek olarak gösterebilirsin küçük meblaları onun için de bir kağıt doldurup bildirmen mi ne gerekiyordu öyle bir şey vardı, serbest meslek kazancının bildirme diye aratırsan çıkar.

Ayrıca özendirmek için demiyorum ama vergiden kaçınabilirsiniz.

Evet vergilendirmen gerekiyor. Kesinti yapıyor dediğiniz para bankaların kuru farklı almasından kaynaklanıyor muhtemelen, sistem vergiyi otomatik kesiyor gibi bir şey yok Roblox için -Trendyol gibi firmalar farklı bir çözüm bulmuştu buna ama detaylarına hakim değilim- parayı TR hesabına çektiğin anda vergilendirmek zorundasın.

Serbest meslek olarak gösterebilirsin küçük meblaları onun için de bir kağıt doldurup bildirmen mi ne gerekiyordu öyle bir şey vardı, serbest meslek kazancının bildirme diye aratırsan çıkar.

Ayrıca özendirmek için demiyorum ama vergiden kaçınabilirsiniz.

Öylesine soruyorum da 🙂 vergiden nasıl kaçabiliriz fark edilirse ne olur ve fark edilir mi?

Öylesine soruyorum da 🙂 vergiden nasıl kaçabiliriz fark edilirse ne olur ve fark edilir mi?
Vergi kaçırmakla vergiden kaçınmak aynı değil, vergiden kaçınmak yasal bir şey. Türk bankasına paranı aktarmadığın sürece parayı istediğin gibi kullanabilirsin. Vergi kaçırmanın cezası da küçük değil, Dora'nın gelirinin 6-7 katı gibi bir vergi cezası kesmişlerdi galiba sırf yanlış kayıt tuttu diye.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı