Roblox neden sadece Türkçeyi sansürlüyor?

Brokol_61

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlarla beraber Roblox giriyoruz ara sıra ancak bir şey fark ettim ki, 13 yaşın altındaki hesaplar İngilizce konuşunca sansürlenmiyor (çoğu bazıları sansürleniyor) ama Türkçe konuşunca sansürleniyor. Bu Türkiye'nin kurallarıyla mı alakalı yoksa başka bir şeyle mi?

Arkadaşlarla beraber Roblox giriyoruz ara sıra ancak bir şey fark ettim ki, 13 yaşın altındaki hesaplar İngilizce konuşunca sansürlenmiyor (çoğu bazıları sansürleniyor) ama Türkçe konuşunca sansürleniyor. Bu Türkiye'nin kurallarıyla mı alakalı yoksa başka bir şeyle mi?
Roblox algoritması İngilizce ve İngilizce kökenli hakaret ve uygunsuz kelimeler üzerine yazıldığı için algoritma düzgün çalışamıyor. Ayrıca Roblox'un algoritması ş𝑒𝓀𝒾𝓁𝓁𝒾 yazıları da engelliyor fakat bildiğiniz üzere İngilizce'de ü, ş, ç, ğ, İ, ı olmadığı için bunları da ş𝑒𝓀𝒾𝓁𝓁𝒾 yazı olarak algılıyor. Örnek olarak "çok" kelimesini yazmayı deneyebilirsiniz.

Atlatma Yöntemleri (Kötülük uğruna kullanmamanı rica ederim.)
Kelimeyi rastgele parçalara ayırmak. Örnek: ç ok
Kelimenin başına bitişik olacak şekilde ss veya cm eklemek: Örnek: cmçok, ssçok
Kelimeyi tersten yazmak: Örnek: koç

(Bazıları düzeltimiş olabilir, uzun zamandır chat kullanmıyorum.)

Roblox algoritması İngilizce ve İngilizce kökenli hakaret ve uygunsuz kelimeler üzerine yazıldığı için algoritma düzgün çalışamıyor. Ayrıca Roblox'un algoritması ş𝑒𝓀𝒾𝓁𝓁𝒾 yazıları da engelliyor fakat bildiğiniz üzere İngilizce'de Ü, Ş, Ç, Ğ, I, ı olmadığı için bunları da ş𝑒𝓀𝒾𝓁𝓁𝒾 yazı olarak algılıyor. Örnek olarak "çok" kelimesini yazmayı deneyebilirsiniz.

atlatma yöntemleri (kötülük uğruna kullanmamanı rica ederim.)
Kelimeyi rastgele parçalara ayırmak. Örnek: ç ok
Kelimenin başına bitişik olacak şekilde SS veya CM eklemek: Örnek: cmçok, ssçok
Kelimeyi tersten yazmak: Örnek: koç

(Bazıları düzeltimiş olabilir, uzun zamandır chat kullanmıyorum.)

Bunların birincisini ve uçuncusunu kendim deneyerek bulmustum ne guzel gunlerdi be.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı