Roblox oyunu yapmak mantıklı mı?

talha.a

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060Ti - 2x16 32gb XPG - İntel Core i5 11400F
Hocalarım merhaba bundan birkaç sene öncesinde komşumuzun çocuğunu Roblox'da bir oyun oynarken görmüştüm. Oyun bir otobüs simulasyonu fakat polis falan eklemişler Robux ile polis ambulans şoförü vs. oluyorsunuz. Yani roleplay gibi bir şey ama benim de hoşuma gitti. Biraz izleyince açıkçası biraz araştırdım ki Roblox Studio ile oyun yapmak Unity gibi oyun motorlarına göre daha kolaymış. Sizce tek başıma bu tarz oyun yapabilir miyim yapsam tutar mı veya kaç para kazandırır? Yani kısacası sizce bu tarz bir oyun yapmak mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım merhaba bundan birkaç sene öncesinde komşumuzun çocuğunu Roblox'da bir oyun oynarken görmüştüm. Oyun bir otobüs simulasyonu fakat polis falan eklemişler Robux ile polis ambulans şoförü vs. oluyorsunuz. Yani roleplay gibi bir şey ama benim de hoşuma gitti. Biraz izleyince açıkçası biraz araştırdım ki Roblox Studio ile oyun yapmak Unity gibi oyun motorlarına göre daha kolaymış. Sizce tek başıma bu tarz oyun yapabilir miyim yapsam tutar mı veya kaç para kazandırır? Yani kısacası sizce bu tarz bir oyun yapmak mantıklı mı?

Yapabilirsiniz. Hatta ben bile şu an açıp yaparım. Çoğu enginden daha basit ve bir sürü tutorial var ortalıkta. Tabii para kazanmak için oyununuzun bayağı patlaması lazım.

Komşunuzun çocuğu kendi başına mı yapmış yoksa başkaları ile mi yapmış ayrıca oynanmasını istiyorsan kaliteli grafikleri güzel bir oyun yapmalısınız Robux gayet kazandırır emeğinize değer dediğim gibi önemli olan büyük oyunlar gibi mantıklı güzel grafikli oyunlar yapmak toolbox kullanmak aşırı yapay özenle yaparsanız kazandırır.

Bir oyun motorunu öğrenmen maksimum 1 ay Unreal Engine bile 2 haftada sana lazım olan kısımları rahatlıkla öğrenilir. Roblox'ta oyun değil modelleme yapmak cok daha rahat ve getirisi iyi iş. Eğer kod biliyorum ve oyun yapma hayalim var diyorsan Roblox en son tercihin olmalı şahsi görüşüm. İlla oyun diyorsan 2D veya mobil oyunlar için Unity. Yüksek grafikli FPS TPS shooter oyunu için Unreal Engine. UE'nin beceremediğim kısmı optimizasyon olmuştu.

Yapabilirsiniz. Hatta ben bile şu an açıp yaparım. Çoğu enginden daha basit ve bir sürü tutorial var ortalıkta. Tabii para kazanmak için oyununuzun bayağı patlaması lazım.

Hocam oyunun neredeyse yarısını ana hatlarını bitirdim fakat YouTube gibi platformlarda çok fazla tutorial bulamadım nerelerden bulabilirim bilginiz var mı acaba?

Komşunuzun çocuğu kendi başına mı yapmış yoksa başkaları ile mi yapmış ayrıca oynanmasını istiyorsan kaliteli grafikleri güzel bir oyun yapmalısınız Robux gayet kazandırır emeğinize değer dediğim gibi önemli olan büyük oyunlar gibi mantıklı güzel grafikli oyunlar yapmak toolbox kullanmak aşırı yapay özenle yaparsanız kazandırır.

Yok hocam komşumun çocuğu yapmamış oynuyordu fakat yapımcısı arkadaşıymış sanırım 4 kişi yapmışlar galiba grafiklerikleri elimden geldiğince üst seviyede tutmaya çalışacağım oynanış mantığı kolay ve Roblox kitlesi çoğunlukla çocuk yani kitlenin sevebileceği bir oyun toolboxu sadece bazı otobüs modellerinde ve bazı kodlarda kullandım çok kullanmam ama tabii ki.

(Kusura bakmayın uyarı yediğimden dolayı dün cevap veremedim)

Son düzenleme:
Evet Roblox da oyun yapmak da para kazanmak da daha kolay diger oyun motorlarina gore. Ancak Ingilizceniz yoksa yapamazsiniz Turkce dogru duzgun kaynak yok.
Kac para kazandirir tamamen degisir, hic kazanmayan da biliyorum 100K+ USD kazanan da.
Tek basina yapabilirsiniz ancak ugras tabiki daha fazla. Ben tek basima yapiyorum oyunumu.

Biraz geç oldu ama hemen cevaplayayım:
Kolay öğreniliyor, script kısmını tamamen yapay zekaya yaptırabilirsin gerçekten çok basit ancak tavsiye etmem kendin öğren. Ben şuan bir oyun yapmaktayım daha ilk defa kullanmaya başladım ama bu kadar çok tutorial varken öğrenmemek imkansızmış. İlk etapta piyasada dolanan hazır assetlerden yararlanmanı öneririm ben öyle yapıyorum ve gerçekten kaliteli olduğunu düşünüyorum. En zor kısmı benim açımdan Unit tasarlamak. Bir TD oyunu yapıyorum ve unitleri tasarlamak için Blender kullanmam gerekiyor şuan Blender öğreniyorum ve en çok o zaman alıyor. Oyun yaparken dikkat etmen gereken tek şey insanlar ne seviyor ne oynuyor. Çok karmaşık olmamalı basit olmalı çünkü insanlar günümüzde en çok o içerikleri seviyor. Grow a Garden adlı oyun normalde 1 haftada yapılacak bir oyun ama anlık olarak 4 milyon kişi tarafından oynanıyor. Bende merak ettim araştırdım oyun yapıyoruz ama bunun getirisi ne olacak diye. Bir takım yapay zekalara ve bazı oyun geliştiricileriyle iletişime geçtim. Yalan mı doğru mu bilemem ama oyun geliştiricileri ortalama 5K oynanan oyunlardan aylık 2-3K dolar getiri sağlayabiliyorlar. Her 30.000 robux 150 dolar olarak sayılıyor ve yapay zekaların hesabına göre aylık düzenli olarak 15-20K oynanan oyunlar 2.500.000 ila 5.000.000 robux arasında getiri sağlıyor. Bu da dudak uçuklatan bir rakam yapıyor. Roblox çocuk oyunu gibi gözüksede aslında değeri bilinmeyen bir hazine. Çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Anlık 4 milyon oynanan oyun ne kadar para kazanıyor diye hesaplama yaptım matematiğim yetmedi. Bence zaman kaybetmeden başla. Oyun tanıtımı içinde ilk etapta roblox oyunlarına gir chat yapıp insanları davet et. Gelenler olacaktır. Yavaş yavaş robux kazanmaya başlatıkca kazandığın ilk robuxları reklam yapmak için kullan.

Biraz geç oldu ama hemen cevaplayayım:
Kolay öğreniliyor, script kısmını tamamen yapay zekaya yaptırabilirsin gerçekten çok basit ancak tavsiye etmem kendin öğren. Ben şu an bir oyun yapmaktayım daha ilk defa kullanmaya başladım ama bu kadar çok tutorial varken öğrenmemek imkansızmış. İlk etapta piyasada dolanan hazır assetlerden yararlanmanı öneririm ben öyle yapıyorum ve gerçekten kaliteli olduğunu düşünüyorum. En zor kısmı benim açımdan unit tasarlamak. Bir td oyunu yapıyorum ve unitleri tasarlamak için Blender kullanmam gerekiyor şu an Blender öğreniyorum ve en çok o zaman alıyor. Oyun yaparken dikkat etmen gereken tek şey insanlar ne seviyor ne oynuyor. Çok karmaşık olmamalı basit olmalı çünkü insanlar günümüzde en çok o içerikleri seviyor. Grow a garden adlı oyun normalde 1 haftada yapılacak bir oyun ama anlık olarak 4 milyon kişi tarafından oynanıyor. Bende merak ettim araştırdım oyun yapıyoruz ama bunun getirisi ne olacak diye. Bir takım yapay zekalara ve bazı oyun geliştiricileriyle iletişime geçtim. Yalan mı doğru mu bilemem ama oyun geliştiricileri ortalama 5K oynanan oyunlardan aylık 2-3K dolar getiri sağlayabiliyorlar. Her 30.000 Robux 150 dolar olarak sayılıyor ve yapay zekaların hesabına göre aylık düzenli olarak 15-20k oynanan oyunlar 2.500.000 ila 5.000.000 Robux arasında getiri sağlıyor. Bu da dudak uçuklatan bir rakam yapıyor. Roblox çocuk oyunu gibi gözüksede aslında değeri bilinmeyen bir hazine. Çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Anlık 4 milyon oynanan oyun ne kadar para kazanıyor diye hesaplama yaptım matematiğim yetmedi. Bence zaman kaybetmeden başla. Oyun tanıtımı içinde ilk etapta Roblox oyunlarına gir chat yapıp insanları davet et. Gelenler olacaktır. Yavaş yavaş Robux kazanmaya başlatıkca kazandığın ilk Robux'ları reklam yapmak için kullan.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler hocam yaklaşık 1 yıldır Roblox'a hiç girmedim o yüzden şu anda tutulan oyunları bilmiyorum fakat yaklaşık 1 sene önce bayağı tutulan 1 otobüs oyunu vardı millet game Pass almak için chatte Robux isteyip duruyordu bende o tarz bir oyun yapmaya özenmiştim fakat otobüsleri Blender'den modellemek lazımmış benim de Blender bilgim 0 maalesef şu anda onu çözmeye çalışıyorum o sebepden dolayı oyunu bıraktım fakat güzel modelleme yapmaya başladığımda oyuna devam edeceğim sizin önerdiğiniz bir Blender'i anlatan YouTube kanalı, site vs. var ise yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler hocam yaklaşık 1 yıldır Roblox'a hiç girmedim o yüzden şu anda tutulan oyunları bilmiyorum fakat yaklaşık 1 sene önce bayağı tutulan 1 otobüs oyunu vardı millet game Pass almak için chatte Robux isteyip duruyordu bende o tarz bir oyun yapmaya özenmiştim fakat otobüsleri Blender'den modellemek lazımmış benim de Blender bilgim 0 maalesef şu anda onu çözmeye çalışıyorum o sebepden dolayı oyunu bıraktım fakat güzel modelleme yapmaya başladığımda oyuna devam edeceğim sizin önerdiğiniz bir Blender'i anlatan YouTube kanalı, site vs. var ise yardımcı olursanız sevinirim.
Roblox Studio Tutorial diye arattığınız zaman blender özelinde pek çok video görebilirsiniz. Henüz bende blender bilmiyorum, ancak şu an oyunumun harita, müzik ve UI kısmını bitirmeye çalışıyorum. Bu saydıklarım en üst düzeyde olursa karakter vs. tasarlama kısmı zaten yavaş yavaş öğrenilip yapılır.

Tek başına yapılacak bir iş değil ekip toplaman lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı