Roblox'a erişim yasağı getirildi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Normalleştirmekten kastınız nedir?

Anlatayım: Siz diyorsunuz ki diğer ülkelerde de yasak, bizde de yasak olması normal. Ben de diyorum ki yasakçı zihniyet çözüm değil. Gerçekten çözüm bu mu?

Veri paylaşalar da bir şey olmaz tüm datalar zaten veletlerde.
Dediğin verilerden farklı olarak Roblox'un elinde kredi kartı bilgin de bulunuyor.

Devlet ve hükümet aynı değildir, farklıdır. Hükümetler gelip geçicidir, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacak, var olmaya da devam edecektir. Çözüm yolu yasaklama yolu değildir, daha yapıcı yolların bulunması gerektiğini düşünüyorum.
Şimdi oynadığın oyundan dolayı senin kartını birileri kullansa ve borca girsen, hatta sokakta kalsan bu sebeple yine yasaklamayın diyebilecek misiniz? Haklısınız yasaklamak tam anlamıyla bir çözüm değildir, fakat bazen gereklidir.

Dediğin verilerden farklı olarak Roblox'un elinde kredi kartı bilgin de bulunuyor.

Şimdi oynadığın oyundan dolayı senin kartını birileri kullansa ve borca girsen, hatta sokakta kalsan bu sebeple yine yasaklamayın diyebilecek misiniz? Haklısınız yasaklamak tam anlamıyla bir çözüm değildir, fakat bazen gereklidir.
Aynen, dünyada bilmem kaç milyon kişinin oynadığı oyun ve şirketinin o milyon kişiden kazandığı para kendine yetmemiş, sizin kredi kartınızı dert etmişler 😃.

Haklısınız, yasaklamak tam anlamıyla bir çözüm değildir fakat bazen gereklidir.

Bazı önlemleri de kullanıcının kendisi alması gerekir. Örneğin kart bilgisi vs. demişsiniz de hiçbir oyun güvenilir değil. Koskoca oyun firması olan Riot Games de veri sızdırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Şimdi, Riot Games'in de yasaklanması gerekir bu mantığa göre.

Kaynak olarak hızlıca bunu bulabildim, kaynağın önemi yok da söylediğimin havada kalmaması için kaynak belirtme zorunluluğu hissettim. Bazı önlemlerden kastım da şu: Mesela oyunlara kart bilgimi girmiyorum, alacağımı sanal kart ile alıyorum. Bu tarz önlemleri de kullanıcının kendisi alması gerekir. 2024'de yaşıyoruz ve hangi platformun hack yiyeceğinin de garantisi yok. Zamanında Town of Salem de hacklenmişti mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı